Heerlijke ontbijtmuffins met bacon en ei.

Ontbijtmuffins met ei en bacon

Een Amerikaans koolhydraatarm ontbijt recept!
Ben je opzoek naar een lekker en voedzaam koolhydraatarm ontbijt recept? Dan is het zeker de moeite waard om deze ontbijtmuffins met ei en bacon te proberen. De muffins zijn super lekker en al binnen een halfuurtje klaar! Je kan de ontbijtmuffins nog lekkerder maken door er extra kaas en een bosuitje door te doen. Je kunt de ontbijtmuffins eten als ontbijt of serveren als hapje op een feestdag, zoals pasen! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
Heerlijke ontbijtmuffins met bacon en ei.

Ontbijtmuffins met ei en bacon

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 4 muffins 1x
  • Categorie: Ontbijt
  • Keuken: Amerikaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 4 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 4 tl gesmolten boter
  • 1 plakje kaas
  • 2 plakjes kaas
  • 4 papieren aluminium muffin vormpje
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de plakjes bacon in een koekenpan en bak op een middelhoog vuur. Bak totdat het plakje overal even bruin is. Haal de bacon vervolgens uit de pan en wikkel de bacon plakjes in de muffin vormpjes.
  2. Doe in elk vormpje een tl gesmolten boter op de bodem van het muffin vormpje. Klop de eieren los in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe nu de eieren in de muffin vormpjes.
  3. Plaats de vormpjes op een rooster en plaats in de oven. Bak de bacon en ei muffins 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als de muffins bijna klaar zijn leg je het 1/2 plakje kaas op de bovenkant elke muffin en bak je ze nog een aantal minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 muffin
  • Calorieën: 174
  • Vetten: 14,3
  • Koolhydraten: 0,3
  • Eiwitten: 10,7
Heerlijke ontbijtmuffins met bacon en ei.

5 Reacties

  1. Willy-Anne van Millingen

    Een heerlijk recept😋 maar ik heb een vraag hoelang kun je ze bewaren in de koelkast?

    Reageer
  2. Al eens eerder gemaakt en ze zijn heerlijk. Zou wel siliconen cups gebruiken, want dan plakken ze niet. Mijn oude bakvorm heb ik maar weggegooid, want echt geen zin om hem schoon te maken…lui :-p
    Net weer gemaakt, maar dan wel een beetje mijn eigen variant.
    5 eieren, ongeveer 200gr broccoli rijst, best wat gedroogte tomaten fijn geharkt, 1 paprika, geraspte kaas, flink wat gerookte paprika poeder, flink wat chili vlokken en zout. Ze waren heerlijk!! Misschien door de hoeveelheid groente dat ik er ruim 10 uit haal, maar erg is dat niet. Ze zijn zo lekker als lunch!!!

    Reageer
  3. Heerlijk we hebben er ook wat groentjes bij gedaan ook koud overheerlijk, bedankt voor de tip, smullen maar

    Reageer
  4. Vanmorgen de ontbijtmuffins gemaakt ze waren heerlijk en eindelijk eens wat anders voor morgens onze dag begon dus geweldig.dankje wel ??

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*