Heerlijke koolhydraatarme oopsie broodjes gemaakt van ei en roomkaas.

Oopsie brood

Wat is oopsie brood?

Een lekker koolhydraatarm ontbijt of hoofdgerecht, koolhydraatarm oopsie brood. Oopsie brood is een recept dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Een bekende blogger genaamd Cleochatra wou graag kwarkbroodjes maken en gebruikte per ongeluk roomkaas in plaats van magere kwark. Ze kwam hier pas na het bakken achter. Ze was desondanks aangenaam verrast met de smaak en structuur van de broodjes en publiceerde het recept op haar site onder de naam oopsie brood!

Ons eigen variant op het oopsie brood

Wij hebben het recept van Cleochatra iets aangepast. Zo hebben wij meer roomkaas toegevoegd. Hierdoor smaken de broodjes minder naar ei. Het recept wat je hieronder vindt is slechts een basisrecept met een neutrale smaak. Je kunt zelf van alles toevoegen aan het beslag. Voeg bijvoorbeeld kruiden en kaas toe om de broodjes een hartige smaak te geven, of maak een zoete variant door kokosrasp en zoetstof toe te voegen aan het beslag. De mogelijkheden zijn eindeloos! Laat ons in de commentsectie onderaan de pagina weten wat jou favoriete oopsie recept is!

Serveertips:
De oopsies zijn lekker met beleg maar kunnen ook naturel worden gegeten. Het oopsie brood is ook handig om te gebruiken bij het eten van een hamburger, vervang het koolhydraatrijke kadetje met een 2 oopsie broodjes en smullen maar! Je kunt het oopsie brood 1-2 dagen in de koelkast goed houden.

Bekijk hoe je deze heerlijke oopsies maakt op ons youtube kanaal:

Tip:
– Beleg je zelfgemaakte koolhydraatarme oopsie broodje met een van de koolhydraatvrije jams van Walden Farms.

Print
Heerlijke koolhydraatarme oopsie broodjes gemaakt van ei en roomkaas.

Oopsie brood

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd : 1 hour
  • Porties: 6 broodjes
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

  • 100 gr roomkaas
  • 3 grote eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze lichtjes in met bakspray of boter. Pak nu 2 kommen en splits daarin de eieren. De eigelen in 1 kommetje, het eiwit in het andere.
  2. Voeg het snufje zout bij het eiwit en klop het stijf met een elektrische mixer. Voeg de roomkaas en de tl bakpoeder bij de eigelen en mix tot een glad en luchtig geheel.
  3. Spatel nu het eigeelmengsel bij het eiwit. Doe dit niet in 1 keer, maar beetje voor beetje. Spatel wat van het eigeelmengsel bij het eiwit en breng het eigeel naar onder en naar boven met behulp van de spatel totdat het eimengsel goed is gemengd. Dan kan je weer wat van het eimengsel erbij spatelen totdat alles is gemengd. De luchtbelletjes in het eiwit mogen niet verdwijnen.
  4. Schep 6 grote lepels van het mengsel op het bakpapier en druk voorzichtig met een lepel op de bovenkant van elke hoopje om het nog iets platter te maken.
  5. Bak de oopsies 25 tot 30 minuten goud-bruin in de voorverwarmde oven

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 broodje
  • Calorieën : 93
  • Vetten : 8,1
  • Koolhydraten : 0,8
  • Eiwitten : 4,2

 

91 Comments

  1. brenda

    hoi

    wat voor roomkaas gebruik je?

    word het dan geen zuur broodje..?

    groetje brenda

    • Quint Kames

      Beste Brenda,

      Ik gebruik zelf de naturel roomkaas van Philadelphia. Ik vind het oopsie brood niet zuur smaken het heeft meer een ei-achtige smaak, de smaak is moeilijk te beschrijven gewoon een keer proberen!

    • sandra smit

      Ik heb monchou en ricotta mix gedaan. Erg goed gelukt en zeker niet zuur.

  2. Ik heb het recept geprobeerd en vond het pas lekker toen ik het de tweede dag at.
    Toen ik de oopsies gemaakt had, overheerste de eismaak. ’s anderdaags was die smaak al veel gematigder.

    • Anoniem

      Hoi. Ik vind het ook heel erg naar ei smaken. Ik heb ze in de koelkast gezet en hoop dat het morgen lekkerder is

  3. Martine

    Ik heb ze zojuist gemaakt. Maar heb door het “beslag” nog wat gedroogde Italiaanse kruiden en geraspte kaas gedaan. Ze zijn echt heerlijk geworden!!!

  4. charlotte

    Ik heb ze vandaag gemaakt, doordat iemand zei da het naar omelet smaakte heb ik er wat speltmeel aan toegevoegd..Ze waren heerlijk!
    Zou ik in plaats van room ook kwark kunnen gebruiken??:D

  5. Vraagje; is het mogelijk om door toevoeging van iets amandelmeel de ei-smaak wat af te vlakken. En ik gruwel van kaas. Is hier een alternatief voor?

    • Quint Kames

      Beste Ynske,

      Amandelmeel kan je toevoegen wel zou ik dit houden op 1-2 eetlepels. De roomkaas is een van de belangrijkste ingrediënten van het oopsie brood. Vandaar dat er niet echt een alternatief voor is, je kan de oopsies altijd een keer proberen ze smaken niet heel erg naar kaas en als je dan ook nog amandelmeel toevoegt zal je de kaas smaak er bijna niet van af proeven!

  6. Hoelang kunnen deze broodjes bewaard worden in de koelkast?

    • Quint Kames

      Beste Alys,

      Voordat je de broodjes in de koelkast doet is het handig om ze eerst een paar uur af te laten koelen op het aanrecht. Daarna kan je ze in zipper zakjes doen en maximaal 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren of 3 dagen buiten de koelkast.

      Groetjes,

      Quint

  7. ga hem morgen maken lijkt me erg lekker

  8. Is die 91,3 kcal per portie voor 1 stukje oopsie brood?

    • Quint Kames

      Ja zeker 1 oopsie broodje is één portie. Dus inderdaad 91,3 kcal per oopsie broodje.

  9. jonique

    Ik heb ze nu 2 keer gemaakt en beide keren heb ik er of italiaanse kruiden of provincaalse kruiden op gestrooid. Heerlijk! en met wat feraspte slankie kaas erkverheen heb je een kaasbroodje

  10. Priscilla

    Ik heb het vandaag gemaakt maar ik kreeg geen rondjes dus heb er een geheel van gemaakt (plakkaat) maar het is niet echt stevig als en broodje geworden.. Hoe kan dat?

  11. astrid

    Bij het brood bakken waar moet je de oven op instellen. Hete lucht, boven en onderwarmte of ????

    • Quint Kames

      Beste Astrid,

      Je kan brood het beste bakken met de boven en onder warmte stand!

  12. Ik heb de oopsies gemaakt maar klopt het dat ze binnen in nog een beetje ‘plakkerig’ zijn?
    Of moet ik ze gewoon nog langer in de oven doen?

    • Quint Kames

      Beste Thara,

      Het klopt dat ze en klein beetje plakkerig zijn. Als ze echt heel plakkerig zijn zal ik de oopsies nog ietsjes langer in de oven doen.

      Groetjes,

      Quint

  13. Moet je de oopsies draaien een keer wanneer ze in de oven zitten?

    • Quint Kames

      Beste Iris,

      Als je de ovenstand met boven en onder warmte gebruikt is dit niet nodig. Als je deze ovenstand niet gebruikt zal ik de oopsies halverwege wel even omdraaien.

      Groetjes,

      Quint

  14. tinsit

    heb er 3 eetlepels amandelmeel toegevoegd zijn ze wat steviger en roomkaas heb ik monchou gebruikt

    erg lekker met wat kaas of plakje vleeswaren

  15. Wat een superlekkere broodjes. Ik heb er 1 dubbel gevouwen en shoarma met sla in gedaan. Super lekker. Bakpoeder had ik niet. Toch zijn ze gelukt!

  16. Ik heb kleine broodjes gemaakt in een aantal porties.
    De eerste portie is goed gelukt de volgende zijn te dun geworden. Het lijken net omeletten .
    Komt dit omdat ik het mengsel heb laten staan?

  17. Ik vind het echt een geweldig recept! Ideaal met een koolhydraat-arm dieet. Ik heb wel soja-meel toegevoegd en het zijn nu net een soort eierkoeken. Erg lekker en het komt zeker in mijn vaste patroon qua dieet!

  18. Moet je een speciaal soort bakpoeder gebruiken? Dank alvastt

    • Quint Kames

      Beste Gina,

      Nee dat hoeft niet. Je kan gewoon bakpoeder gebruiken die je in de supermarkten vindt.

  19. Zojuist recept geprobeerd, en heb ze in muffin-bakjes gebakken met beetje geraspte kaas bovenop. Echt heel lekker.

  20. Patricia

    Vandaag de oopsie broodjes geprobeerd te maken. Ik heb er één plakkaat van gemaakt en in plaats van roomkaas heb ik knoflookroomkaas gebruikt. Hoewel het aan de dunne kant was, was het heerlijk van smaak. Dit recept ga ik zeker vaker maken!

  21. Monique

    Ik zelf heb ze ipv roomkaas gemaakt met huttenkase, ook erg lekker!

    • Renate

      En gebruik je dan dezelfde hoeveelheid (100 gr)? Goed idee trouwens; Hüttenkäse is volgens mij een stuk slanker dan roomkaas ?

  22. Monique s

    Kun je ook Griekse Yoghurt gebruiken ipv Roomkaas?

    • Quint Kames

      Beste Monique,

      Volgens mij kan dat wel. Ik zou dan wel extra vette Griekse yoghurt gebruiken! Wil je misschien nog een berichtje plaatsen als je het gemaakt hebt, ik heb het zelf namelijk nog nooit geprobeerd met Griekse yoghurt en dan weet ik dat ook voor de volgende keer. Succes!

      Groetjes,

      Quint

      • Monique s

        Ik ga ze morgen proberen met de 10% griekse yoghurt!!!!

      • Monique s

        Erg lekker zijn ze! Ik heb de griekse yoghurt 10% vet genomen! Helaas iets te veel zout erin gedaan, maar dat is op zich niet erg, ik heb ze belegd met kaas en worst en mmmmmmmmmm Ik ga er vandaag nog meer maken, want mijn moeder vind ze ook lekker!!! Hoeveel mag je er ongeveer per dag nemen??

        • Quint Kames

          Hoi Monique,

          Goed om te horen! Ik ga ze zelf binnenkort ook proberen met griekse yoghurt. Hoeveel oopsies je per dag mag nemen hangt af van je energiebehoefte. Als je 2000 kcal op een dag mag eten mag je in principe 20 oopsies eten ( zonder beleg ). Maar met beleg erop wordt het aantal calorieën per oopsie al een stuk hoger. Bereken dus je energiebehoefte en kijk hoeveel je mag eten en houd goed bij wat je eet! Lees ons artikel over het koolhydraatarm dieet voor meer info: http://koolhydraatarmerecepten.info/koolhydraatarm-dieet/#hoe-komt-het-dat-je-gewicht-verliest

          Groetjes,

          Quint

          • Hoi!

            Ik doe GOK en hou 2 maaltijden 5g koolhydraten aan en 1 maal een koolhydratenuurtje met max 60g, je mag 2 eieren per dag eten, dus met deze 6 oopsies die we met zijn drieen opdelen, dus 2 de man, valt het wel mee…

          • Beste Monique,

            Dat ziet er goed uit. Succes!

  23. Janine

    Kun je de oopsies invriezen

  24. Patricia

    k heb ze gemaakt, met kaas, en ook met champignons erin, heerlijk. echter zijn ze bij mij erg plat, hoe kan dit en hoe kan ik ze lekker luchtig zoals op de foto maken?

    • Quint Kames

      Hoi Patricia,

      Dat klinkt erg lekker! Het is belangrijk dat je het eiwit en eigeel erg goed klopt, zodat het een lekker luchtig beslag wordt.

      Groetjes,

      Quint

  25. Marcha

    Ik heb een vraag.
    Er staat dat er 91 calorieën in zitten en 0,8 khdraad
    Nu is het zo dat 1 khdraad bestaat uit 4 calorieën…. Dus als ik 91 deel door 4 kom ik uit op 22,75, gedeelt door 6 ( aantal porties). Dan kom ik toch uit op 3,8 PST

    Mag ik vragen hoe u aan de berekening komt ?

    Zit ik fout ?
    Gr

    • Quint Kames

      Beste Marcha,

      Het klopt dat er in 1 gram koolhydraten 4 calorieën zitten. Echter leveren de vetten en eiwitten ook calorieën. Zo leveren vetten per 1 gram 9 calorieën en eiwitten 4 calorieën. Ik heb het als volgt berekend:
      – 4,2 eiwitten x 4 = 16,8 calorieën
      – 8,1 vetten x 9 = 64,8 calorieën
      – 0,8 koolhydraten = 3,2 calorieën
      = 16,8 + 64,8 + 3,2 = ongeveer 92,9 calorieën.

      Ik hoop dat het nu wat duidelijker is!

  26. Nathalie

    Ik heb ze net gemaakt, maar ergens is er iets misgegaan.. M’n eiwit was was dik, maar toen ik het ging mengen met het eigeel werd het veel dunner. Het was echt een heel dun beslag en ik kon er geen broodjes van maken. Heb het in z’n geheel maar over de bakplaat gegoten! De smaak is zeker goed het is lekker, maar waar is het misgegaan dat het beslag zo dun was? Ik heb alles gedaan en gebruikt zoals beschreven.

    • Susanne

      Hoi Nathalie, ik heb ze net ook gemaakt (staan nog in de oven 😉 ) en ik vroeg me hetzelfde af: het leek meer op pannenkoek/wafelbeslag dan op broodbeslag. Ik heb dan maar telkens een schep op de bakplaat gedaan, ongeveer in een rondje (zoals je dat ook met pannenkoeken in een pan doet). Nu in de oven lopen sommige rondjes ook door mekaar, dus had neg zo goed gewoon alles op de bakplaat kunnen gieten zoals jij. Kortom: ik ben ook benieuwd naar wat we verkeerd hebben gedaan. (ik heb wel netjes het recept gevolgd en gewoon rustig het eigeelmengsel door het opgeklopte eiwit gespateld)

      • Anoniem

        Ben ik niet de enige haha! Heb ze net weer gemaakt en zelfs het eigeel theelepeltje voor theelepeltje bij het eiwit geschept, maar toch wordt het dan ook dun. Heb het maar weer in een keer over de bakplaat gegoten. Als het maar lekker smaakt 😛

  27. Susanne

    Heb ze net ook gemaakt, maar dan met kruidenroomkaas ipv naturel roomkaas. Toen ze klaar waren, even laten afkoelen en een beetje kruidenroomkaas op 2 oopsietjes. Op de ene een beetje rucola, dan gerookte zalm erop en dan het ander oopsie broodje erbovenop. Heerlijkste broodje ever!

  28. Ik ben nu twee weken bezig met het GOK dieet maar ben nog steeds niets afgevallen terwijl ik me strikt aan het dieet hou.
    Iemand een idee wat ik nog kan proberen?

  29. Martine

    Een heel lekker broodje. Het rook in de keuken helemaal naar omelet, was dan ook erg benieuwd naar de daadwerkelijke smaak. Ik vond ze naturel een beetje smaakloos, op sommige heb ik wat salademixpitjes gedaan en oude geraspte kaas, voordat ze de oven in gingen. Die smaakten heerlijk. Ook had ik 1 ei extra gedaan omdat ik geen grote eieren had. 1 Eierdooier is zelfs nog in het eiwit gevallen, maar na die verwijderd te hebben heb ik alsnog een heel mooi opgeklopt eiwit gekregen. Ik heb wel 16 broodjes van het beslag kunnen maken! Wel jammer dat er zoveel calorieen in 1 broodje zitten. Maar zeker een aanrader!

  30. Sophia

    Voor het eerst gemaakt. Ik heb precies het recept gevolgd en de Oopsies zijn perfect gelukt! Oh nee, niet precies het recept, ik heb Paturain light roomkaas gebruikt. Ook heb ik de pittige tonijnsalade gemaakt van deze site. Alles bijelkaar heb ik dus straks een fantastische lunch. Ook ideaal om mee te nemen naar het werk. Verder complimenten voor deze fantastische site. Morgen is het gehaktbrood aan de beurt.

  31. ik had er al veel over gelezen
    maar heb het vandaag voor het eerst gemaakt
    maar dan de zoete variant
    met beetje kokos, kardemon (die laat ik de volgende keer achterwege) en zoetstof
    vind ze erg lekker en als ik het zo lees kan je er vele kanten mee op
    voor herhaling vatbaar 🙂

  32. L.Douma

    3 april 2015.
    Tinsit, monchou is roomkaas. Deze is duurder dan de verse roomkaas van Aldi of Lidl.
    En die zijn zeker zo goed.

  33. Ik heb ze met Griekse yoghurt (uitgelekt) gemaakt =, scheelt aardig wat kcal en ze zijn goed gelukt!

  34. Jaimie houniet

    Ik heb het recept dubbel gemaakt aantal naturel gehouden om te proberen en rest beslag stevia kaneel en gedroogde cranberry’s toegevoegd. Om het beslag wat meer op echt broodje te laten lijken heb ik een glutenvrije meelmix gebruikt ongeveer 2 eetlepels en een kwart theelepel xantaangom. Ze zitten nu in de oven en rijzen mooi omhoog tevens lopen ze door de gom niet zo heel erg uit dus dat scheelt. Nou nog proeven?.

    • Quint Kames

      Beste Jaimie,

      Bedankt voor de tips hier hebben we wat aan :). Ik ga het gauw ook op deze manier proberen. Geniet van de broodjes!

      Groetjes,

      Quint

  35. Beste Quint,

    Ik ben intussen al 2 maanden koolhydraat arm aan het eten en jou recepten hebben me hier erg bij geholpen. Nu begin ik toch langzaam het brood te missen en zag ik dit recept voorbij komen.
    Ik wil graag de oopsie broodjes gaan proberen maar ik vroeg me af hoe lang ik deze kan bewaren (evt. in de vriezer), aangezien ik alleen ben en het niet in een keer op kan eten.

    Groetjes,
    Dieka

    • Quint Kames

      Beste Dieka,

      Bedankt voor je berichtje! De oopsies broodjeskun je in een afgesloten bakje in de koelkast 1-2 dagen goed houden. Je kan de oopsies ook invriezen. Stop ze dan even bevroren in een broodrooster, ook uitstekend als tosti!

      Groetjes,

      Quint

  36. Maureen

    De oopsies zijn heel goed gelukt. Als je ze trouwens doorsnijdt en nog even verder bakt, krijg je een soort van beschuit, wat je dan weer kan beleggen met wat beleg of wat je zou kunnen gebruiken als (bijvoorbeeld) vervanger van paneermeel….

  37. Jolanda_C

    Ooooohhhhhh….. ze zijn lekker!! Vandaag voor het eerst gemaakt met Monchou, Italiaanse kruiden en nog wat extra 30+ kaas. Heb zin om andere combinaties te gaan proberen.

  38. Recept is prima gelukt. De smaak is goed, maar dit heeft natuurlijk niets met brood te maken. Het is gewoon een room omelet.

  39. Mijn beslag is net zo dun als pannekoeken beslag, wat gaat er fout?

    • Quint Kames

      Beste Resi,

      Ik denk dat het stijf kloppen van de eiwitten of het voorzichtig door elkaar spatelen niet goed is gelukt. Probeer de volgende keer de eiwitten goed stijf te kloppen. Dit kan je het beste doen met een elektrische mixer.

      Groetjes,

      Quint

  40. Hendrika

    Sodejuu … deze benne lekker

  41. Daantje

    Ik heb ipv roomkaas kwark gebruikt.
    Daarnaast origano 3 tl en een beetje geraspte kaas met olijf,tomaat,knoflook smaak.
    Het zijn heerlijke hartige oepsies geworden!
    Zeker voor herhaling vatbaar en ik ga ze uitproberen met andere smaken!
    Ideeen zijn er genoeg!

  42. Kan je de ipv roomkaas ook creme fraiche gebruiken?

    • Quint Kames

      Beste Anne,

      In principe kan dat, ik heb het zelf alleen nog nooit geprobeerd. De smaak zal wel iets veranderen!

      Groetjes,

      Quint

  43. Amanda

    Ik eet deze broodjes vaak als lunch.
    Als je een el. amandelmeel of kokosmeel eraan toevoegt (bij het eigeel) worden ze iets steviger.
    Zelf doe ik er soms een plakje bacon tussen. Dus een schepje beslag, plakje bacon en weer een flinke schep beslag. Zorg wel dat de gehele plak bedekt is met beslag anders wordt dit hard.
    De broodjes kan je voor van alles gebruiken en ze voeden prima.
    Je kan eindeloos varien door verschillende kruiden toe te voegen, of kaas erover voordat ze in de oven moeten, olijven in stukjes snijden en erdoor doen, bestrooien met sesamzaad.

    TIP!!!
    Klop het eiwit goed door totdat het stevig is en zodra je het eigeelmengsel erdoor gaat mengen moet je dit voorzichtig omscheppen. Dus NIET roeren. Hoe meer je moet omscheppen hoe meer lucht je uit het stijfe eiwit haalt.

  44. Vandaag gemaakt .zijn erg lekker lopen alleen erg uit maar zal eens wat amandelmeel er bij doen kijken of ze dan wat steviger worden .top site trouwens

  45. Jacqueline

    3x is scheepsrecht, vandaag zijn ze goed gelukt en ook nog lekker ! Hopen dat het de volgende keer weer lukt. Heb wel een eetlepel amandelmeel bij gevoegd deze keer.

  46. Josephine

    Ik heb ze gemaakt en vind ze te ei-achtig en zout. Daarom heb ik er het een en ander aangepast:
    3 eieren
    2 eetlepels volle kwark
    100 gr roomkaas
    0.5 theelepel Baking Soda
    snufje zwarte peper
    4 eetlepels kokosrasp
    2 eetlepels verse peterselie
    1 eetlepel verse koriander
    0.5 eetlepel verse tijm

    De bereidingswijze is het zelfde: eiwitten stijfkloppen en andere ingrediënten mengen. Daarna voorzichtig mengen.
    Ik haal er ongeveer 18 stuks uit…gewicht per stuk ongeveer 25 gr. Als ik de ingrediënten invul op de eetmeter van het voedingscentrum kom ik uit op ongeveer 0.4gr koolhydraten per stuk.

    • Josephine

      ow nee..0,3gr koolhydraten 😉

    • Quint Kames

      Hoi Josephine,

      Bedankt voor het delen van je recept. Het oopsie recept op onze site is echt het basis recept. Zelf kan je natuurlijk van alles toevoegen. Jouw variant ziet er lekker uit en ga ik maar eens snel uit proberen!

      Groetjes,

      Quint

  47. Josephine

    Daar ging ik al vanuit dat dit een basisrecept zou zijn. Ik heb nog een variant..
    1/4 gepureerde gekookte ui (even in de magnetron koken)
    75 gr geraspte kaas
    4 eetlepels Zwitserse kaas
    3 eieren
    0.5 baking soda
    snufje zout
    zwarte peper
    bereidingswijze als basis recept.
    groetjes, josephine

  48. Anoniem

    ik heb ze vandaag gemaakt!
    heerlijk zijn ze.
    ipv gekochte roomkaas heb ik zelf roomkaas gemaakt. uitgelekte Yoghurt (nacht laten uitlekken) en dan de kruiden die je lekker vindt (ik heb knoflook, peper, peterselie, bieslook en een beetje zout gedaan).
    heerlijk, en ook nog een stuk gezonder dan de gekochte variant.
    groetjes,

    saskia

  49. Diantha

    Beste,

    Hoe stijf moet dat eiwit gemixed worden? Ik krijg het namelijk niet voor elkaar om er rondjes van te maken op de bakplaat zonder dat het compleet in elkaar overloopt. Of gebruiken jullie bakvormpjes?

    Alvast bedankt 🙂

    Groetjes, Diantha

  50. Ik heb ze net gemaakt met 4 medium eieren een pakje monchou en een eetlepel Philadelphia. Heb er naast het bakpoeder ook nog 1 eetlepel amandelmeel bij gedaan en ze zijn erg goed gelukt! Ze smaken niet naar ei én zijn niet plakkerig, wel beetje de structuur van een eierkoek maar je hebt wel echt het idee dat je een broodje eet. Ben er helemaal blij mee want was dat donkere bruine koolhydraatarme brood uit de winkel een beetje zat..

  51. Chantal Schotman

    ik heb vandaag een x aantal varienten gemaakt

    Kaas uien en kaas uien knoflook. Zo intens lekker :-). vriendlief at ze zo allemaal op hahaha.

    voor de roomkaas heb ik monchou gebruikt

  52. Hoe lang kan ik ze precies bewaren? Ik zag in je recept 1 á 2 dagen in de koelkast en verderop in de reacties 5 á 7 dagen😊 Welke moet ik precies aanhouden? Ik heb ze gister gemaakt.

    • Quint Kames

      Beste Rose,

      Ik hanteer zelf altijd de regel na het bakken maximaal 2 dagen bewaren. Waarschijnlijk kun je het ook langer bewaren, maar ‘better safe than sorry’!

      Groet,

      Quint

  53. Anneke Verkerk

    Lekker!! Met een klein beetje paturain light en een plakje kipfilet!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*