Sneetje Oosters gehaktbrood met ontbijtspek.

Oosters gehaktbrood

Een pittig en vullend gehaktbrood recept:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Oosters gehaktbrood. Dit gehaktbrood is een van de ingezonden recepten van onze tweede winactie! Het Oosters gehaktbrood is heerlijk als avondmaal met bijvoorbeeld een frisse salade. PS. maak het brood nog lekkerder door het te serveren met een portie mayonaise! Bekijk ook ons Amerikaans gehaktbrood recept. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
Sneetje Oosters gehaktbrood met ontbijtspek.

Oosters gehaktbrood

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd : 50
  • Porties: 11 sneetjes
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gr mager rundergehakt
  • 100 gr gerookte ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 el kokosmeel
  • 1 el sojasaus
  • 1 middelgroot ei
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl djinten
  • 1 tl sambal
  • zwarte peper naar smaak
  • kokosolie om in te vetten

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Smeer vervolgens de cakevorm in met de kokosolie, gaat het makkelijkst als de kokosolie een klein beetje verwarmd is en z’n vloeibare vorm aan neemt. Bekleed dan de bodem met de ontbijtspek en zorg ervoor dat de de randjes net iets boven de cakevorm uit komen.
  2. Snijd vervolgens op een grote snijplank de ui en paprika in kleine stukjes. Pers de knoflook teentjes m.b.v een knoflookpers of snijd fijn met een mes. Meng dan in een grote kom het mager rundergehakt, de gesnipperde ui, stukje paprika en de geperste knoflook. Voeg vervolgens het ei toe en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de kokosmeel toe en meng met de handen nog eens goed door elkaar. Breng tenslotte op smaak met de sojasaus, sambal en kruiden.
  3. Als het gehakt goed gemengd is dan kan deze in de cakevorm verdeeld worden. Vouw de overhangende spekrandjes over het gehakt en doe de cakevorm op een rek in de voorverwarmde oven. Bak het gehaktbrood ongeveer 40 minuten gaar.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 sneetje
  • Calorieën : 186
  • Vetten : 13,2
  • Koolhydraten : 2,3
  • Eiwitten : 14,4

2 Comments

  1. Federik

    Qua smaak goed. Na een tijdje in de oven komt er veel water/vocht op het gerecht drijven. Gehakt zonder paneerprodukt leidt hiertoe. Je zou de
    Denken dat de kokosmelk bindend werkt maar is niet zo. Het geheel valt uit elkaar na de hele procedure. Ik denk dat het vocht uit ui en paprika afkomstig is. Dus, beter vooraf ui, paprika en knof roerbakken/caramelliseren en dan pas toevoegen aan het gehakt kruidenmengsel. Mét een extra ei. En minder vet kan ook: tartaar en bijvoorbeeld een goede gerookte ham

    • Debora de Waal

      Heb je echt kokosmelk gebruikt, Federik? Het moet namelijk kokosmeel zijn. Het staat nu in mijn oven dus ik ga het zo proeven.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*