Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oosterse tonijnpannenkoekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 30 gr wortel (1 kleine wortel)
  • 1 stengel bosui
  • 1 blikje tonijn in olijfolie
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl arrowroot
  • 2 el kokosmeel
  • 2 el cheddar, geraspt
  • peper naar smaak
  • extra sojasaus (voor erbij)
  • sesamzaad (voor erbij)

Bereidingswijze

  1. Rasp de wortel en snijd de bosui in de lengte doormidden en vervolgens fijn.
  2. Laat de tonijn uitlekken en prak de tonijn in een kom. Meng met de groenten en de rest van de ingrediënten. Vorm met je handen 5 grote pannenkoekjes of 6 kleine pannenkoekjes
  3. Zet een pan op middelhoog vuur (inductie 5). Voeg wat kokosolie toe en leg de pannenkoekjes in de pan. Bak ze aan beide kanten ongeveer 8 minuten. Schep voorzichtig om.
  4. Serveer de pannenkoekjes met wat sojasaus, sesamzaad en eventueel een rauwkostsalade.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 363
  • Vetten: 28,9
  • Koolhydraten: 3,8
  • Vezels: 4,6
  • Eiwitten: 19,6