Een heerlijke ovenschotel gevuld met ei, kip, broccoli en natuurlijk kaas!

Ovenschotel met broccoli en kip

Het is weer tijd voor een koolhydraatarme ovenschotel!

Na alle zoete snack recepten werd het wel weer eens tijd om een koolhydraatarm diner recept te maken. Zelf vind ik koolhydraatarme ovenschotels erg lekker. Een ovenschotel is namelijk heel makkelijk om te maken en zeer smakelijk. Een ander voordeel is dat je de hele avondmaaltijd bereid in één pan of ovenschotel, geen gedoe met meerdere pannen en weinig tot geen afwas!

Dit keer heb ik gekozen om een koolhydraatarme ovenschotel met broccoli en kip te maken. Bij het maken van het recept heb ik natuurlijk gelet op het aantal koolhydraten in de ovenschotel. In plaats van aardappelen heb ik een roomsaus gebruikt om zo toch een dikkere structuur te creëren. Verder heb ik champignons, ui, knoflook, bouillon en Parmezaanse kaas gebruikt om de schotel wat meer smaak te geven. Het eindresultaat is een heerlijke romige ovenschotel met broccoli en kip, met slechts 7,1 gr koolhydraten per portie. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Tip: bekijk ook onze koolhydraatarme ovenschotel recept met courgette!

Print
Een heerlijke ovenschotel gevuld met ei, kip, broccoli en natuurlijk kaas!

Ovenschotel met broccoli en kip

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd : 45 minutes
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 450 gr broccoliroosjes
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 115 gr philadelphia roomkaas naturel
  • 30 gr zure room
  • 250 ml water
  • 1 blokje kipbouillion
  • 120 ml witte kookwijn of 3 el citroensap
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de champignons, ui en knoflook in kleine stukjes. Pak dan een snijplank speciaal om gevogelte op te snijden en snijd hierop de kipfilet in kleine blokjes. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en boter. Fruit de ui en knoflook en voeg dan de blokjes kipfilet toe en bak deze gaar en goudbruin.
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden. Voeg dan de broccoli, champignons, water, bouillion, kookwijn of citroensap, roomkaas en zure room toe aan de pan en breng aan de kook. Kook de inhoud van de pan ongeveer 10 minuten.
  3. Doe de inhoud van de pan dan in een grote ovenschaal en strooi vervolgens de Parmezaanse kaas over de ovenschotel. Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 293
  • Vetten : 12,1
  • Koolhydraten : 7,1
  • Eiwitten : 39,5

11 Comments

  1. lekker recept, wel een beetje nat. de volgende keer gebruik ik minder water.

  2. Volgende keer een paar eitjes erbij om de saus wat te verdikken in de oven

  3. Sandra

    Hartstikke lekker gerecht. Het enige ‘minpunt’, zoals al eerder benoemd in de reviews, is dat het veel te nat zou worden met de kipbouillon erbij. In plaats daarvan heb ik het bouillonblokje verkruimeld en door de crème fraîche en roomkaas geroerd. Ook heb ik citroensap gebruikt i.p.v. kookwijn, omdat ik al vermoedde dat de champignons en broccoli veel vocht zouden afgeven. De hoeveelheid saus was nu precies voldoende. Het was zalig! Dit recept komt zeker vaker op tafel.

    • Quint Kames

      Best Sandra,

      Bedankt voor de tips! Ik ga de ovenschotel binnenkort ook op deze manier proberen.

      Groet,

      Quint

  4. Lekker recept. Ik ga ook het vocht minderen. Maar smaakte erg goed! Heerlijke recepten gezien op deze site. Super fijn om dit uit te proberen zonder al teveel gekke dingen te moeten halen!

  5. Corrinda

    Het was heerlijk!, man tevreden vrouw blij 😉

  6. Corrinda

    Prima (idd wel iets te nat maar dat leek mij wel gezonder zodat de roomkaas en crème fraîche niet teveel in de maag komen (gezien de calorieën 🙂

  7. Super lekker, gedaan zoals
    Sandra, geen water erbij. Ik had het recept aangehouden met 250 gram kip , de rest hetzelfde, alleen deze hele schaal met 2 personen op. Ik denk dat het een beetje weinig is voor 4 personen, we hebben de saus helemaal leeg gelepeld. Heerlijk.

  8. Ik heb het recept iets aangepast naar wat ik in huis had (net begonnen met lowcarb)
    Broccoli eerst gekookt 5 minuten, kip met peper, zout en paprikapoeder aanbakken, knoflook 2 teentjes erbij, paprika erbij, ongeveer 60 ml zure room en half (klein) potje tomatenpuree.
    Ff laten indikken, water erbij met boulionblokje net genoeg voor een lekker sausje, broccoli erbij en hup de oven in met geraspte kaas.
    Zelfs mijn kinderen vonden het heerlijk !!

  9. Ik gebruik hier zelf niet zoveel water voor want dan vind ik het te nat en ik maak het ook vaak met bloemkool.
    Soms ook met gewone geraspte kaas , dat is het leuke dat je zoveel kunt mix and matchen met kha

  10. Marian

    Vanavond dit gerecht gegeten, de smaak was heerlijk! Ik had net als sommige anderen ook het bouillonblokje verkruimeld, maar het gerecht was toch wel nat. Mooi voor vriendlief die broodjes in de saus gedoopt heeft. Je zou ook nog rijst of aardappelen bij dit gerecht kunnen geven voor degenen aan tafel die wel koolhydraten willen eten toch?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*