Ovenschotel met chipolata worstjes en groente.

Ovenschotel met chipolata worstjes en groente

Een gemakkelijk ovengerecht die je op een drukke doordeweekse dag snel op tafel zet. Bij dit recept komt er geen pan aan te pas. Je hebt alleen een ovenschaal, snijplank en mes nodig. Deze ovenschaal vullen we met verse paprika, aubergine, tomaat en chipolata worstjes. Een gezonde avondmaaltijd waar de oven al het werk doet!

Hoe maak je deze schotel?

Dit gerecht is een combinatie van de Marokkaanse en Griekse keuken. Ras el hanout is een kruidenmix die veel wordt gebruikt in de Midden-Oosterse keuken. Deze mix van kruiden heeft een veelzijdige smaak die goed combineert met rode ui, paprika, tomaat en aubergine. Deze groentecombinatie kom je ook vaak tegen in de Griekse keuken. Om het recept nog wat meer Grieks te geven, voegen we zwarte olijven toe. Dit alles mengen we samen met de kruiden en leggen we in de ovenschaal.

Op de groente leggen we chipolata worstjes. Deze worstjes zijn er in verschillende soorten. Traditioneel worden ze van varkensvlees gemaakt, maar je hebt ze tegenwoordig ook van kip, rund of lamsvlees. Je kunt zelf kiezen welke soort je gebruikt. In dit recept gebruiken we zelf de kip variant. Deze schotel bevat lekker veel groente (ca. 350 g per portie). Een portie bevat 17,3 gram koolhydraten, maar deze komen allemaal van de groente. De schotel is dus koolhydraatbeperkt. Je maakt hem koolhydraatarm door de paprika te vervangen door broccoli of bloemkool.

Tips
De worstjes hebben ongeveer een half uur nodig om te garen in de oven. Draai na 15 minuten de ovenschaal om en ook de worstjes. Zo krijg je de worstjes van alle kanten mooi goudbruin. Je kunt dit gerecht zo serveren, maar het is ook lekker met een fris sausje. Maak bijvoorbeeld tzatziki erbij of garneer met wat kokosyoghurt. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ovenschotel recepten.

Print
Ovenschotel met chipolata worstjes en groente.

Ovenschotel met chipolata worstjes en groente

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g kerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl ras el hanout (voor groente)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 g chipolata worstjes (kip, rund, lam of varken)
  • 1 tl chilivlokken
  • 1/2 tl ras el hanout (voor worstjes)
  • zout en peper naar smaak
  • 4 el tzatziki

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 C. Snijd de aubergine in blokjes, de paprika in reepjes en de tomaten doormidden. Pers de knoflook en snijd de rode ui in grove stukken.
  2. Doe alle gesneden groente in de ovenschaal en voeg een el olijfolie, de ras el hanout en zeezout toe. Meng met een spatel alles goed door elkaar, zodat de kruiden goed is verdeeld over de groente. Leg de 2 takjes rozemarijn tussen de groente.
  3. Leg de worstjes over de groente en besprenkel deze met een el olijfolie, chilivlokken, ras el hanout kruiden en peper.
  4. Bak de ovenschotel met groente en worstjes 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven. Draai na 15 minuten de ovenschaal en de worstjes om, zodat ze aan beide kanten goudbruin worden.
  5. Verdeel de groente en worstjes over de borden en dien op met wat tzatziki. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de schotel)
  • Calorieën: 524
  • Vetten: 36,7
  • Koolhydraten: 17,3
  • Vezels: 8,2
  • Eiwitten: 26,9

 

Ovenschotel met chipolata worstjes en groente.

1 reactie

  1. Heel lekker recept! Op het snijwerk na vlot klaar!
    Voor herhaling vatbaar!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*