Dit is een heerlijke ovenschotel met gevulde courgette rolletjes, kaas en tomatensaus.

Ovenschotel met courgette pasta rolletjes

Koolhydraatarme variant van Italiaanse rollatini gerecht!

Tijdens het doorbladeren van een Italiaans kookboek kwam ik een recept tegen genaamd rollatini. Rollatini is een Italiaans gerecht bestaande uit verse aubergine plakjes die worden gevuld en opgerold. De opgerolde aubergine plakjes worden vervolgens in een ovenschotel met tomatensaus en kaas geplaatst en afgebakken in de oven. Het gerecht zag er leuk, maar vooral lekker uit. Ik ben gelijk de keuken ingedoken om het recept te maken.

Ik houd zelf niet zo van aubergine en heb daarom het originele recept uit het kookboek wel iets aangepast. In plaats van aubergine heb ik courgette gebruikt. De courgette heb ik eerst even kort gegrild in de grillpan, zodat het overtollige kon uitlekken. De courgette plakjes heb ik op smaak gebracht met een kaasmengsel bestaande uit ricotta, parmezaanse kaas, ei, basilicum en knoflook. Verder heb ik mij aan het recept gehouden en de courgette rolletjes in de oven gebakken in de tomatensaus en mozzarella. Het resultaat is een heerlijke fris koolhydraatarm hoofdgerecht!

Tips:
Let bij het uitkiezen van een tomatensaus goed op de hoeveelheid koolhydraten. Dit kan namelijk per merk erg verschillen. Sommige merken gebruiken toegevoegde suiker om hun tomatensaus op smaak te brengen. Je kunt de courgette pasta rolletjes serveren met een frisse salade of een stukje vlees of vis! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Dit is een heerlijke ovenschotel met gevulde courgette rolletjes, kaas en tomatensaus.

Ovenschotel met courgette pasta rolletjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 12 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 12 rolletjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 2 grote courgettes
  • 1/2 tl zout
  • zwarte peper naar smaak
  • 250 ml tomatensaus
  • 1 groot ei
  • 170 gr ricotta kaas
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 5 gr verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 95 gr mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak vervolgens een snijplank en snijd hierop de courgettes in 12 plakken van 0,6 cm dik. Kruid de plakken met peper en zout en grill ze ongeveer 2 minuten per kant, zodat het vocht uit de courgette kan trekken.
  2. Meng ondertussen in een middelgrote kom de ricotta, ei, parmezaanse kaas, basilicum, knoflook zout en peper.
  3. Smeer het ricotta mengsel vervolgens over de courgette plakken en rol deze strak op.
  4. Schenk 3/4 van de tomatensaus in een ovenschotel en plaat dan de courgette rolletjes in ovenschotel. Garneer tenslotte elk rolletje met 1 el tomatensaus, mozzarella.
  5. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak de ovenschotel nog eens 5 minuten. Verdeel in 4 porties en serveer!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 3 rolletjes
  • Calorieën: 256
  • Vetten: 16,5
  • Koolhydraten: 9,5
  • Eiwitten: 17,7

16 Reacties

  1. Vandaag gemaakt maar ik kreeg de courgette plakken niet echt slap om te rollen dus heb ik er een lasagne van gemaakt en die was zo ongelooflijk lekker dus volgende keer toch proberen om rolletjes te maken maar dan proberen de plakken dunner te snijden

    Reageer
  2. Super lekker, eerste keer courgette gegrild in plakken. Dit was veel werk. Deze keer courgette in stukjes eerst in droge pan gebakken en op het laatst beetje olijfolie toe gevoegd. In de ovenschaal laagje tomatensaus, courgette, ricotta mengsel, tomatensaus en mozzarella.
    Een blijver






    Reageer
  3. Heerlijk! Wij maken het regelmatig. Wel veel werk als je voor een gezin van 7 alle courgette plakjes moet grillen. Ik bestrooi ze tegenwoordig met een beetje zout en laat ze afgedekt 20 minuten staan. Daarna het water afgieten en droog deppen. Werkt eigenlijk beter en in ieder geval sneller!






    Reageer
  4. zalig recept!!!! ik ben er fan van. wel een beetje een “gesmos” om de courgette te rollen met de vulling. maar eigenlijk maakt het niet uit als de vulling eruitloopt in de schaal en zich vermengd met de tomatensaus.






    Reageer
  5. Wat een heerlijk recept en erg leuk om te maken. Heb rundergehakt met uitje rul gebakken en sugocasa piccante aan toegevoegd met wat Italiaanse kruiden en even lekker laten pruttelen, courgette ook wat langer in de grillpan en oprollen ging prima.

    Reageer
  6. Heerlijk! Courgette in grilpan behoorlijk langer gegrild. Gaan we vaker maken!






    Reageer
  7. Katrin Westerlinck

    Onlangs dit gerechtje klaargemaakt & beschrijving volledig gevolgd. Het zag er uit als op de foto. Heerlijk receptje en meer dan voldoende (ik heb nog 2 porties in de vriezer kunnen steken).






    Reageer
  8. Echt een heerlijk gerecht! Dit ga ik zeker vaker maken.
    Ik heb als extra gebakken kipgehakt bij de tomatensaus toegevoegd.






    Reageer
  9. Ik maakte het ook klaar maar liet de courgettes en jawel, ook de aubergine (ik hou nl wel van aubergines) 4 min.(ipv 2) aan elke kant onder de grill in de oven. Op deze manier was het meeste water verdampt, waren ze mooi slap om te kunnen oprollen met de vulling. De vulling zelf is vrij vast en als je dat voorzichtig niet te strak en niet te slap oprolt lukt dat wel. Tomatensaus gemaakt met gezeefde tomaten gekruid met peper, zout, basilicum, oregano, gerookte paprika… wat je maar lekker vindt. Saus wel ca 15′ laten stoven dat alle smaken goed mengen.

    Reageer
  10. Ik heb van de courgette blokjes gemaakt en het allen door elkaar gehusseld. Wat een heeeeerlijk gerecht. Ik vandaag weer een grote schotel maken om in te vriezen!!






    Reageer
  11. Het werd een hele rare smurrie. Geen fijn recept. De courgette was niet soepel genoeg om strak op te rollen en de vulling droop er tijdens het rollen tussenuit. Geen idee hoe dit een mooi gerecht kan worden. De smaak was redelijk. Kan wel wat rode peper gebruken.

    Reageer
  12. Ik kreeg de plakjes courgette niet dun en heel dus het was een beetje een rommeltje . Ook gehakt toegevoegd en extra kruiden






    Reageer
  13. Wij vonden het heerlijk en is zeker voor herhaling vatbaar. Wel heb ik er rundergehakt aan toegevoegd en voor de liefhebber volkoren penne erbij gedaan.






    Reageer
  14. Ik heb dit recept gemaakt maar wel een bodem van rul gebakken gehakt toegevoegd aan mijn schotel. Het viel heel erg in de smaak en wordt zeker nog gemaakt. Toprecept.






    Reageer
  15. super lekker

    ik had zelf de rolletjes gevuld met een beetje pullet kip
    en de tomaten saus een beetje gezelliger gemaakt met verse kruiden en wat pittig toegevoegd
    kan als voorgrecht, lunch of hoofdmaaltijd






    Reageer
  16. Heel erg lekker!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*