Dit is een heerlijke ovenschotel met gevulde courgette rolletjes, kaas en tomatensaus.

Ovenschotel met courgette pasta rolletjes

Koolhydraatarme variant van Italiaanse rollatini gerecht!

Tijdens het doorbladeren van een Italiaans kookboek kwam ik een recept tegen genaamd rollatini. Rollatini is een Italiaans gerecht bestaande uit verse aubergine plakjes die worden gevuld en opgerold. De opgerolde aubergine plakjes worden vervolgens in een ovenschotel met tomatensaus en kaas geplaatst en afgebakken in de oven. Het gerecht zag er leuk, maar vooral lekker uit. Ik ben gelijk de keuken ingedoken om het recept te maken.

Ik houd zelf niet zo van aubergine en heb daarom het originele recept uit het kookboek wel iets aangepast. In plaats van aubergine heb ik courgette gebruikt. De courgette heb ik eerst even kort gegrild in de grillpan, zodat het overtollige kon uitlekken. De courgette plakjes heb ik op smaak gebracht met een kaasmengsel bestaande uit ricotta, parmezaanse kaas, ei, basilicum en knoflook. Verder heb ik mij aan het recept gehouden en de courgette rolletjes in de oven gebakken in de tomatensaus en mozzarella. Het resultaat is een heerlijke fris koolhydraatarm hoofdgerecht!

Tips:
Let bij het uitkiezen van een tomatensaus goed op de hoeveelheid koolhydraten. Dit kan namelijk per merk erg verschillen. Sommige merken gebruiken toegevoegde suiker om hun tomatensaus op smaak te brengen. Je kunt de courgette pasta rolletjes serveren met een frisse salade of een stukje vlees of vis! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Print
Dit is een heerlijke ovenschotel met gevulde courgette rolletjes, kaas en tomatensaus.

Ovenschotel met courgette pasta rolletjes

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd : 40
  • Porties: 12 rolletjes
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse

Ingrediënten

  • 2 grote courgettes
  • 1/2 tl zout
  • zwarte peper naar smaak
  • 250 ml tomatensaus
  • 1 groot ei
  • 170 gr ricotta kaas
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 5 gr verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 95 gr mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak vervolgens een snijplank en snijd hierop de courgettes in 12 plakken van 0,6 cm dik. Kruid de plakken met peper en zout en grill ze ongeveer 2 minuten per kant, zodat het vocht uit de courgette kan trekken.
  2. Meng ondertussen in een middelgrote kom de ricotta, ei, parmezaanse kaas, basilicum, knoflook zout en peper.
  3. Smeer het ricotta mengsel vervolgens over de courgette plakken en rol deze strak op.
  4. Schenk 3/4 van de tomatensaus in een ovenschotel en plaat dan de courgette rolletjes in ovenschotel. Garneer tenslotte elk rolletje met 1 el tomatensaus, mozzarella.
  5. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak de ovenschotel nog eens 5 minuten. Verdeel in 4 porties en serveer!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 3 rolletjes
  • Calorieën : 256
  • Vetten : 16,5
  • Koolhydraten : 9,5
  • Eiwitten : 17,7

One Comment

  1. Heel erg lekker!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*