Print
Dit is een heerlijke ovenschotel met gevulde courgette rolletjes, kaas en tomatensaus.

Ovenschotel met courgette pasta rolletjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 12 rolletjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingredi├źnten

  • 2 grote courgettes
  • 1/2 tl zout
  • zwarte peper naar smaak
  • 250 ml tomatensaus
  • 1 groot ei
  • 170 gr ricotta kaas
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 5 gr verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 95 gr mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak vervolgens een snijplank en snijd hierop de courgettes in 12 plakken van 0,6 cm dik. Kruid de plakken met peper en zout en grill ze ongeveer 2 minuten per kant, zodat het vocht uit de courgette kan trekken.
  2. Meng ondertussen in een middelgrote kom de ricotta, ei, parmezaanse kaas, basilicum, knoflook zout en peper.
  3. Smeer het ricotta mengsel vervolgens over de courgette plakken en rol deze strak op.
  4. Schenk 3/4 van de tomatensaus in een ovenschotel en plaat dan de courgette rolletjes in ovenschotel. Garneer tenslotte elk rolletje met 1 el tomatensaus, mozzarella.
  5. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak de ovenschotel nog eens 5 minuten. Verdeel in 4 porties en serveer!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 3 rolletjes
  • Calorie├źn: 256
  • Vetten: 16,5
  • Koolhydraten: 9,5
  • Eiwitten: 17,7
Copy link