Ovenschotel met kip, broccoli, champignons, bloemkoolrijst en kaas.

Ovenschotel met kip en groenten

Zoals jullie misschien al weten ben ik dol op ovenschotels! Zeker eens in de week staat er bij ons een heerlijke ovenschotel op tafel. Ik maak dan een van onze populaire ovenschotel recepten of ik probeer een nieuw recept. Deze week heb ik gekozen voor een nieuw recept: een koolhydraatarme ovenschotel met kip en groenten. Deze ovenschotel is rijk gevuld met kip, champignons, broccoli en bloemkoolrijst. De kruidenroomkaas en geraspte kaas geven de ovenschotel een lekker kruidig en romig smaakje. Normaal gesproken worden er aardappelen gebruikt in ovenschotel recepten. In dit recept hebben wij de aardappelen vervangen door bloemkoolrijst. Hierdoor bevat de ovenschotel meer groente en minder koolhydraten.

Tips:
Met dit recept maak je binnen 40 minuten een koolhydraatarme ovenschotel voor 4 personen. Je kunt de ovenschotel eventueel serveren met gesneden komkommer, cherrytomaten of een handje rucola. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
Ovenschotel met kip, broccoli, champignons, bloemkoolrijst en kaas.

Ovenschotel met kip en groenten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr kipfiletblokjes
  • 1/2 ui
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr champignons
  • 1 broccoli
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 2 grote eieren
  • 135 gr kruidenroomkaas
  • 50 gr geraspte mozzarella
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg een el olijfolie toe aan een grote hapjespan en verwarm dit boven een middelhoog vuur. Bestrooi vervolgens de kipfiletblokjes met zout en peper of je favoriete kruidenmix. Voeg de kipfiletblokjes toe aan de hapjespan en bak deze in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar. Doe de gebakken kip dan even in een kommetje en maak de pan schoon.
  2. Snijd vervolgens de ui en champignons in kleine stukjes. Pak de schone hapjespan en voeg een el olijfolie toe aan de pan. Voeg als de olijfolie warm is de gesneden uien toe en bak deze totdat ze beginnen te verkleuren. Voeg dan de champignons toe en bak deze 2 minuten al roerend mee. Voeg de kip toe aan de pan en zet het vuur uit.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze 5 minuten in een pan gevuld met kokend water. Laat het water na het koken uitlekken en voeg de roosjes toe aan de pan met de kip. Pak dan een koekenpan en wok hierin de bloemkoolrijst binnen 2 minuten beetgaar. Voeg ook de bloemkoolrijst na het bakken toe aan de pan met de kip.
  4. Klop vervolgens in een grote kom met een garde de eieren los. Voeg de kruidenroomkaas toe en meng totdat klonten weg zijn. Voeg ten slotte de geraspte belegen kaas toe aan de kom en klop dit kort door het eimengsel.
  5. Voeg het eimengsel toe aan de pan met de kip en groenten en meng dit goed door elkaar. Schep de kip en groenten vervolgens in een grote ovenschaal en bestrooi met de geraspte mozzarella. Bak de ovenschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel na het bakken in 4 porties. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorieën: 375
  • Vetten: 21,1
  • Koolhydraten: 6,8
  • Vezels: 3,9
  • Eiwitten: 36,8
Ovenschotel met kip, broccoli, champignons, bloemkoolrijst en kaas.

44 Reacties

  1. Angela van Leusden

    Heerlijk……aangepast recept. Tijdens het maken, bleek ik geen eieren in huis te hebben. Ik heb alles geroerbakt en de roomkaas als sausje erdoor. Nog wat kerstomaatjes voor de kleur. Voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  2. Wat een heerlijk gerecht! Niet gegeten maar gevrrrrrr. Ja dat dus 😂

    Reageer
  3. Het was kostelijk!
    Zeker voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  4. Heel lekker! Bloemkoolrijst mag wel wat langer gewokt en 10 minuten voorbereiding is wel wat kort.

    Reageer
  5. Vandaag gegeten. Een heerlijk recept.
    Ga ik zeker vaker maken. Er was nog over en dat neem ik morgen mee naar het werk.
    Benieuwd of het koud ook lekker is.

    Reageer
  6. Hallo, ik heb het gisteren gemaakt…..maar ik vond het jammer genoeg erg flauw…….
    Ik hoopte zo dat ik die lekkere kaassmaken zou proeven, maar dat was niet zo.
    Ik heb nog voor 1x…….hoe zou ik het dan nog wat meer smaak kunnen geven?

    Reageer
  7. Erg lekker gerecht! Ook prima in te vriezen!

    Reageer
  8. Heerlijke schotel, lekker licht en toch een verzadigd gevoel. Je blijft ervan eten, zo lekker.

    Reageer
  9. Heerlijk gerecht, makkelijk te maken! Echt voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  10. Ik heb de kip vervangen door zalm voor een andere bite. Is ook een aanrader!

    Reageer
  11. Super lekker.
    Mijn zoon heeft later nog een 2e bord vol gepakt.
    Heb er zelf extra broccoli, champignons, ui en bloemkoolrijst aan toe gevoegd zodat het nog meer een groente bom werd.
    Volgende keer ga ik alleen de kipfilet van te voren kruiden want die was wat flauw.

    Reageer
  12. Super lekker, voor 2 teveel, kan ik het restje invriezen?

    Reageer
    • Hi Kaatje,

      Bedankt voor je reactie! Dat kan zeker :). Ik zou het wel per portie invriezen.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  13. Super lekker. Dit zal ik zeker vaker maken.

    Reageer
  14. Echt heel lekker! Alweer een goed recept van Quint ik ben fan!

    Reageer
  15. Vanavond deze ovenschotel voor de 2e keer gemaakt..wat extra chilipoeder toegevoegd aan de kip.
    Heerlijk!!..
    Bedankt voor dit recept.

    Reageer
  16. Ik heb deze vandaag gemaakt. Het is makkelijk om te maken en het smaakt echt heel erg lekker.

    Reageer
  17. heel erg lekker!

    Reageer
  18. Het was heerlijk. Eerste keer bloemkoolrijst gebruikt. Zeker voor herhaling vatbaar!
    Nou heb heel veel over. Zou ik dat kunnen invriezen voor een volgende keer?

    Reageer
    • Hi Thea,

      Leuk om te horen! Je kunt de restjes per portie invriezen of in de koelkast bewaren.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  19. Super lekker recept waarvan de kids ook goed van hebben gegeten. Zelfs mijn man die niet “fan” is van veel groente haha.

    Reageer
  20. Heeerlijk man en kids hebben gesmuld ervan. Gaan we zeker vaker eten.

    Reageer
  21. Heerlijk, doe ik vast nog eens.

    Reageer
  22. Echt heel lekker,heeft hier zelfs wat sceptische tieners overtuigd dat koolhydraatarm niet vies is.

    Reageer
  23. Heerlijk gerecht, comfortfood met ongemerkt veel groenten. Perfect dus voor twee puber kids 🙂 die het met veel smaak opaten. Echt een blijvertje. Duurde wel wat langer om te maken dan ik dacht, maar dat weet ik dan weer voor de volgende keer 🙂

    Reageer
  24. Heerlijk, ik heb er van gesmuld! Ik heb er ook nog wat mais door gedaan.

    Reageer
  25. Staat op mijn lijstje , ga ik zeker maken deze week 🙏✌

    Reageer
  26. Is 180 gr de temperatuur van de hete lucht oven? Of van een conventionele oven?
    Ik ga het vandaag is uitproberen.

    Reageer
  27. Het is gewoonweg erg lekker ,heb ook gelijk wat courgette erbij gedaan wat ik nog over had en 2 teentjes knoflook erin ,is een blijvertje !

    Reageer
  28. Lekker vol van smaak. Wij deden er nog wat knoflook in wat citroengras kruiden eroverheen. Heerlijk

    Reageer
    • Kwam dit recept bij toeval tegen. Heb de kip vooraf gekruid met kip pikant kruiden een teentje knoflook toegevoegd en naast de champignons nog tomaatjes meegebakken. Super lekker recept, gaan we zeker vaker eten. 😋

      Reageer
  29. Marianne van den Kerkhof

    Heel erg lekker!,,

    Reageer
  30. Heel erg lekker. Ga ik zeker nog een keer maken

    Reageer
  31. Erg lekker, ga ik vaker maken!

    Reageer
    • Super lekker! Bijgevuld ( grote jongens 😉 met bloemkool, prei, taugé en ongebrande noten! Qua smaak knoflook ( dat kan nooit teveel 😉 en rode peper! Ipv kruidenroomkaas heb ik zuivelspread light gebruikt en zelf op smaak gemaakt 😋. Leuk om je eigen touch eraan te geven!

      Reageer
      • De eerste keer bloemkoolrijst gegeten en we hebben gesmuld!!! Recept was super makkelijk, meteen doorgegeven aan 2 vriendinnen

        Reageer
  32. Ziet er weer lekker uit….
    Doe je dit in de hete lucht oven of in een conventionele oven?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*