Ovenschotel met kip, broccoli, champignons, bloemkoolrijst en kaas.

Ovenschotel met kip en groenten

Zoals jullie misschien al weten ben ik dol op ovenschotels! Zeker eens in de week staat er bij ons een heerlijke ovenschotel op tafel. Ik maak dan een van onze populaire ovenschotel recepten of ik probeer een nieuw recept. Deze week heb ik gekozen voor een nieuw recept: een koolhydraatarme ovenschotel met kip en groenten. Deze ovenschotel is rijk gevuld met kip, champignons, broccoli en bloemkoolrijst. De kruidenroomkaas en geraspte kaas geven de ovenschotel een lekker kruidig en romig smaakje. Normaal gesproken worden er aardappelen gebruikt in ovenschotel recepten. In dit recept hebben wij de aardappelen vervangen door bloemkoolrijst. Hierdoor bevat de ovenschotel meer groente en minder koolhydraten.

Tips:
Met dit recept maak je binnen 40 minuten een koolhydraatarme ovenschotel voor 4 personen. Je kunt de ovenschotel eventueel serveren met gesneden komkommer, cherrytomaten of een handje rucola. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
Ovenschotel met kip, broccoli, champignons, bloemkoolrijst en kaas.

Ovenschotel met kip en groenten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr kipfiletblokjes
  • 1/2 ui
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr champignons
  • 1 broccoli
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 2 grote eieren
  • 135 gr kruidenroomkaas
  • 50 gr geraspte mozzarella
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg een el olijfolie toe aan een grote hapjespan en verwarm dit boven een middelhoog vuur. Bestrooi vervolgens de kipfiletblokjes met zout en peper of je favoriete kruidenmix. Voeg de kipfiletblokjes toe aan de hapjespan en bak deze in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar. Doe de gebakken kip dan even in een kommetje en maak de pan schoon.
  2. Snijd vervolgens de ui en champignons in kleine stukjes. Pak de schone hapjespan en voeg een el olijfolie toe aan de pan. Voeg als de olijfolie warm is de gesneden uien toe en bak deze totdat ze beginnen te verkleuren. Voeg dan de champignons toe en bak deze 2 minuten al roerend mee. Voeg de kip toe aan de pan en zet het vuur uit.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze 5 minuten in een pan gevuld met kokend water. Laat het water na het koken uitlekken en voeg de roosjes toe aan de pan met de kip. Pak dan een koekenpan en wok hierin de bloemkoolrijst binnen 2 minuten beetgaar. Voeg ook de bloemkoolrijst na het bakken toe aan de pan met de kip.
  4. Klop vervolgens in een grote kom met een garde de eieren los. Voeg de kruidenroomkaas toe en meng totdat klonten weg zijn. Voeg ten slotte de geraspte belegen kaas toe aan de kom en klop dit kort door het eimengsel.
  5. Voeg het eimengsel toe aan de pan met de kip en groenten en meng dit goed door elkaar. Schep de kip en groenten vervolgens in een grote ovenschaal en bestrooi met de geraspte mozzarella. Bak de ovenschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel na het bakken in 4 porties. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorieën: 375
  • Vetten: 21,1
  • Koolhydraten: 6,8
  • Vezels: 3,9
  • Eiwitten: 36,8
Deze koolhydraatarme ovenschotel is rijk gevuld met kip, champignons, broccoli en bloemkoolrijst. Een portie slechts 6,8 gr koolhydraten! #koolhydraatarm #ovenschotel #diner

23 Reacties

  1. Ziet er weer lekker uit….
    Doe je dit in de hete lucht oven of in een conventionele oven?

  2. Erg lekker, ga ik vaker maken!

    • Super lekker! Bijgevuld ( grote jongens 😉 met bloemkool, prei, taugé en ongebrande noten! Qua smaak knoflook ( dat kan nooit teveel 😉 en rode peper! Ipv kruidenroomkaas heb ik zuivelspread light gebruikt en zelf op smaak gemaakt 😋. Leuk om je eigen touch eraan te geven!

      • De eerste keer bloemkoolrijst gegeten en we hebben gesmuld!!! Recept was super makkelijk, meteen doorgegeven aan 2 vriendinnen

  3. Heel erg lekker. Ga ik zeker nog een keer maken

  4. Marianne van den Kerkhof

    Heel erg lekker!,,

  5. Lekker vol van smaak. Wij deden er nog wat knoflook in wat citroengras kruiden eroverheen. Heerlijk

  6. Het is gewoonweg erg lekker ,heb ook gelijk wat courgette erbij gedaan wat ik nog over had en 2 teentjes knoflook erin ,is een blijvertje !

  7. Is 180 gr de temperatuur van de hete lucht oven? Of van een conventionele oven?
    Ik ga het vandaag is uitproberen.

  8. Staat op mijn lijstje , ga ik zeker maken deze week 🙏✌

  9. Heerlijk, ik heb er van gesmuld! Ik heb er ook nog wat mais door gedaan.

  10. Heerlijk gerecht, comfortfood met ongemerkt veel groenten. Perfect dus voor twee puber kids 🙂 die het met veel smaak opaten. Echt een blijvertje. Duurde wel wat langer om te maken dan ik dacht, maar dat weet ik dan weer voor de volgende keer 🙂

  11. Echt heel lekker,heeft hier zelfs wat sceptische tieners overtuigd dat koolhydraatarm niet vies is.

  12. Heerlijk, doe ik vast nog eens.

  13. Heeerlijk man en kids hebben gesmuld ervan. Gaan we zeker vaker eten.

  14. Super lekker recept waarvan de kids ook goed van hebben gegeten. Zelfs mijn man die niet “fan” is van veel groente haha.

  15. Het was heerlijk. Eerste keer bloemkoolrijst gebruikt. Zeker voor herhaling vatbaar!
    Nou heb heel veel over. Zou ik dat kunnen invriezen voor een volgende keer?

    • Hi Thea,

      Leuk om te horen! Je kunt de restjes per portie invriezen of in de koelkast bewaren.

      Groetjes,

      Quint

  16. heel erg lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*