Print
Ovenschotel met kip, broccoli, champignons, bloemkoolrijst en kaas.

Ovenschotel met kip en groenten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingredi├źnten

  • 300 gr kipfiletblokjes
  • 1/2 ui
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr champignons
  • 1 broccoli
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 2 grote eieren
  • 135 gr kruidenroomkaas
  • 50 gr geraspte mozzarella
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg een el olijfolie toe aan een grote hapjespan en verwarm dit boven een middelhoog vuur. Bestrooi vervolgens de kipfiletblokjes met zout en peper of je favoriete kruidenmix. Voeg de kipfiletblokjes toe aan de hapjespan en bak deze in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar. Doe de gebakken kip dan even in een kommetje en maak de pan schoon.
  2. Snijd vervolgens de ui en champignons in kleine stukjes. Pak de schone hapjespan en voeg een el olijfolie toe aan de pan. Voeg als de olijfolie warm is de gesneden uien toe en bak deze totdat ze beginnen te verkleuren. Voeg dan de champignons toe en bak deze 2 minuten al roerend mee. Voeg de kip toe aan de pan en zet het vuur uit.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze 5 minuten in een pan gevuld met kokend water. Laat het water na het koken uitlekken en voeg de roosjes toe aan de pan met de kip. Pak dan een koekenpan en wok hierin de bloemkoolrijst binnen 2 minuten beetgaar. Voeg ook de bloemkoolrijst na het bakken toe aan de pan met de kip.
  4. Klop vervolgens in een grote kom met een garde de eieren los. Voeg de kruidenroomkaas toe en meng totdat klonten weg zijn. Voeg ten slotte de geraspte belegen kaas toe aan de kom en klop dit kort door het eimengsel.
  5. Voeg het eimengsel toe aan de pan met de kip en groenten en meng dit goed door elkaar. Schep de kip en groenten vervolgens in een grote ovenschaal en bestrooi met de geraspte mozzarella. Bak de ovenschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel na het bakken in 4 porties. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorie├źn: 375
  • Vetten: 21,1
  • Koolhydraten: 6,8
  • Vezels: 3,9
  • Eiwitten: 36,8
Copy link