Ovenschotel met prei, kerrie en gehakt.

Prei-kerrie ovenschotel met gehakt

De winter komt eraan en dat betekent dat we weer kunnen genieten van heerlijke warme ovenschotel gerechten! Wij van Lowcarbchef zijn dol op ovenschotel gerechten. Ovenschotels bevatten vaak veel groente, zijn makkelijk om te maken en smaken erg goed! Een ander groot voordeel is dat je niet zoveel afwas hebt. We hebben dan ook veel ovenschotel recepten gedeeld op onze site. Deze collectie breiden we uit met een nieuwe recept: een prei-kerrie ovenschotel met gehakt!

Prei-kerrie ovenschotel
Eerder deelden we recept voor een prei-kerrie schotel met bloemkoolpuree. Dit recept viel goed in de smaak. Echter waren er toch een aantal mensen die de schotel liever zonder bloemkool willen maken. Daarom hebben we een nieuwe variatie bedacht. Dezelfde basis, maar dan zonder bloemkoolpuree. In plaats daarvan hebben we spekjes, ei en room toegevoegd. Met als resultaat een stevige ovenschotel met een heerlijke kruidige smaak.

Tips
Met dit recept maak je een prei-kerrie ovenschotel voor ca. 4 personen. Je kunt dit basisrecept naar wens aanvullen. Zo kun je bijvoorbeeld extra groente toevoegen of het vlees vervangen door een vegetarisch alternatief. De ovenschotel kun je na bereiding een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere hoofdgerechten.

Print
Ovenschotel met prei, kerrie en gehakt.

Prei-kerrie ovenschotel met gehakt

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr mager rundergehakt
  • 125 gr spekreepjes
  • 4 stengels prei
  • 250 gr champignons
  • 4 tl kerriepoeder
  • 3 eieren (M)
  • 100 ml slagroom
  • 75 gr geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Voeg vervolgens de gerookte spekreepjes toe aan een koekenpan en bak deze knapperig. Laat het overtollige vet uitlekken en voeg daarna het rundergehakt toe. Bak het gehakt gaar.
  2. Snijd ondertussen de champignons en prei in kleine stukjes en voeg dit samen met de kerrie toe aan de koekenpan. Bak de groente onder voortdurend omscheppen beetgaar. Klop ondertussen de eieren in een grote kom los met de slagroom. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Doe het prei-gehakt mengsel in een ovenschotel en giet de losgeklopte eieren hier overheen. Bak de ovenschotel ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de schotel na het bakken in 4 stukken en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorieën: 595
  • Vetten: 42,3
  • Koolhydraten: 8,7
  • Eiwitten: 42,8
Ovenschotel met prei, kerrie en gehakt.

18 Reacties

  1. super lekker recept

  2. Zojuist gemaakt en nu aan het eten, het is echt heerlijk. Man en kinderen vinden het ook heerlijk.

  3. Ontzettend lekker! Kinderen (8 en 10) riepen eerst beide: dat ga ik niet eten!
    We hebben één stelregel in ons huis betreft nieuw eten… Één hap minstens.

    Ik kan je verzekeren dat het niet bij één hap bleef! 🤣

    Dit is een blijvertje! Dank voor het delen!

  4. Heerlijke ovenschotel. Hoeveelheden zijn goed. Na een portie zit je goed vol!

  5. Eerste kennismaking met een recept van lowcarbchef.nl.
    Erg lekker!
    Ga zeker vaker op zoek naar een recept hier.

  6. Al meerdere keren gemaakt. Heerlijk! Een gerecht voor ons hele gezin ❤️

  7. Mijn man en ik hebben net de prei-Kerry schotel gegeten en wij vinden het heel lekker, wij gaan het beslist nog een keer maken.🥇

  8. Wat een verrassend heerlijk recept! Heb de helft van de champignons gebruikt en een halve rode paprika toegevoegd. Familie was ook zeer enthousiast. Dit is een blijvertje!

  9. Heerlijk maar erg veel vlees. Vlees vervangen door 4 speklappen en de volgende keer met kip proberen.

  10. Erg lekker! Met vegetarisch gehakt gemaakt, de rest van het recept aangehouden zoals het er staat. Was heel lekker!

  11. Weet iemand een vervanger voor de champignons? Deze lust ik nl niet.

    • Hi Hermien,

      Je kunt de champignons eventueel vervangen door paprika of weglaten. Veel succes!

      groet,

      Quint

  12. Dit vinden wij allebei een heerlijk gerecht!

  13. Afgelopen week mijn eerste koolhydraatarme hoofdmaaltijd gemaakt en gekozen voor dit recept. Het was heerlijk en zeer voedzaam. Dit ga ik zeker vaker maken

  14. Kwam dit recept tegen en keek wat we nog hadden liggen. Helaas geen prei en slagroom maar wel snijbonen. Ik heb het recept dus gemaakt zonder prei, slagroom en kerrie, maar met snijbonen, vegetarisch gehakt en melk en het was heerlijk!! Dank voor de inspiratie.

  15. Mmmmm super lekker. Heb ik vandaag gemaakt zelfs mijn zoon vond het lekker want die is meestal.heel kieskeurig. Lekker licht ook. Want ik moet oppassen voor brandend maagzuur.

  16. Heerlijk!!

  17. Heerlijk recept! Ik heb hem al een paar keer gemaakt! En tot nu toe succesvol :-).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*