Print
Ovenschotel met prei, kerrie en gehakt.

Prei-kerrie ovenschotel met gehakt

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingredi├źnten

  • 500 gr mager rundergehakt
  • 125 gr spekreepjes
  • 4 stengels prei
  • 250 gr champignons
  • 4 tl kerriepoeder
  • 3 eieren (M)
  • 100 ml slagroom
  • 75 gr geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Voeg vervolgens de gerookte spekreepjes toe aan een koekenpan en bak deze knapperig. Laat het overtollige vet uitlekken en voeg daarna het rundergehakt toe. Bak het gehakt gaar.
  2. Snijd ondertussen de champignons en prei in kleine stukjes en voeg dit samen met de kerrie toe aan de koekenpan. Bak de groente onder voortdurend omscheppen beetgaar. Klop ondertussen de eieren in een grote kom los met de slagroom. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Doe het prei-gehakt mengsel in een ovenschotel en giet de losgeklopte eieren hier overheen. Bak de ovenschotel ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de schotel na het bakken in 4 stukken en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorie├źn: 595
  • Vetten: 42,3
  • Koolhydraten: 8,7
  • Eiwitten: 42,8
Copy link