Print
Spinazieschotel met sla en kaassaus.

Ovenschotel met spinazie en gehakt

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

Ovenschotel:

  • 300 gr mager rundergehakt
  • 3 slavinken
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 350 gr diepvries spinazie
  • 2 tomaten
  • 50 geraspte kaas voor ovengratin
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: chilipoeder en knoflookpoeder

Kaassaus:

  • 200 ml kookroom
  • 50 gr roomkaas
  • 2 el boter
  • 50 gr geraspte cheddar kaas
  • 1/2 tl mosterd
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd vervolgens de champignons, ui en paprika in kleine stukjes. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en voeg de gesneden ui toe. Pers de knoflook m.b.v. een knoflookpers en voeg dit ook toe aan de pan. Bak dit 1-2 minuten, totdat de ui begin te verkleuren.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid het gehakt met zout, peper en andere kruiden naar smaak. Voeg ten slotte de gesneden paprika en champignons toe en bak dit 3 minuten mee. Laat het overtollige vocht na het bakken uitlekken en zet de pan opzij.
  3. Verwarm in een steelpannetje boven een laag vuur de diepvries spinazie, totdat het warm is. Pak dan nog een koekenpan en voeg een el boter toe. Verwarm de boter en leg de slavinken in de pan. Bak de slavinken boven een laag vuur in ca. 20 minuten gaar.
  4. Pak dan nog een koekenpan en wok hierin de bloemkoolrijst in 2-3 minuten gaar. Kruid de rijst met een beetje zout en peper. Pak nu de pan met de spinazie en laat het overtollige vocht uitlekken. Voeg de spinazie toe aan de pan met de bloemkoolrijst en roer dit goed door elkaar.
  5. Voeg dan het bloemkool en spinazie mengsel toe aan het gehakt en roer dit goed door elkaar. Snijd de tomaten in plakjes en haal de slavinken als ze gaar zijn uit de pan. Snijd dan ook slavinken in plakjes.
  6. Maak nu de kaassaus in een steelpannetje. Voeg hiervoor de kookroom, roomkaas en boter toe aan het pannetje. Verwarm dit al roerend boven een laag vuur, totdat alles is gesmolten. Voeg de geraspte cheddar toe en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Roer goed en zet opzij.
  7. Pak nu de ovenschotel erbij en schep de helft van het gehaktmengsel op de bodem. Verdeel daarover de helft van de plakjes tomaat en slavink. Giet hier een beetje kaassaus overheen en bestrooi met geraspte kaas.
  8. Herhaal de bovenstaande stap totdat je ingredienten op zijn. Bak de ovenschotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas goudbruin is. Verdeel de schotel na het bakken in vier porties. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorieën: 682
  • Vetten: 49,8
  • Koolhydraten: 11,6
  • Vezels: 6,3
  • Eiwitten: 43,7