Ingrediënten
Schaal
		
- 1 broccoli
 - 1 venkel
 - 1/2 rode puntpaprika
 - 1 teentje knoflook
 - 3 el olijfolie
 - 150 gr passata
 - 3 tot 5 el sojasaus (ca. 40 ml)
 - 300 g zalmfilet zonder huid
 - zout en peper naar smaak
 
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de venkel, in schijfjes en de paprika in ringetjes.
 - Breng een pan met water aan de kook en voeg de broccoli en venkel toe. Kook deze in 5 minuten, beetgaar. Giet daarna af of gebruik een vergiet.
 - Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie. Voeg de broccoli, venkel en paprika toe aan de schaal en besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
 - Meng in een kom de tomatensaus met 3 el sojasaus. Pers de knoflook en voeg dit toe aan de saus. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal. Smeer de zalmfilets vervolgens in met de passata.
 - Verdeel de saus die je over hebt over de groente. Besprenkel de schotel tot slot met de resterende 2 el sojasaus en 1 el olijfolie. Voor minder zout kun je de sojasaus ook weglaten.
 - Bak de ovenschotel 15 tot 20 minuten in de oven, totdat de zalm en groente gaar zijn. Verdeel de gebakken groente en zalm over twee borden. Eet smakelijk!
 
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
 - Calorieën: 557
 - Vetten: 39,5
 - Koolhydraten: 7,4
 - Vezels: 6,8
 - Eiwitten: 37,8
 
