Pad thai met courgettenoedels en ei.

Pad thai met courgettenoedels

Wat eten we vanavond? Koolhydraatarme pad thai met courgettenoedels! Pad thai is een van de bekendste Thaise gerechten. Het betekent letterlijk ‘gebakken noedels’ en er zijn talloze varianten, zoals pad thai met kip, ei of garnalen. Wij hebben gekozen voor een vegetarische variant met courgettenoedels en ei. Door de courgettenoedels bevat deze pad thai meer groente en ongeveer 60% minder koolhydraten dan pad thai met rijstnoedels. De noedels en ei hebben we gewokt in een saus van tamarinde, sojasaus, vissaus, limoensap en chilivlokken. De frisse courgettenoedels en de pittige saus gaan perfect samen. Het is een perfecte balans tussen pittig, zout en fris. Kortom een lekker, gezond en makkelijk Thais wokgerecht!

Tips:
Met dit recept maak je vegetarische pad thai voor 3 personen. Je kunt de courgettenoedels zelf maken met een spiraalsnijder of kant-en-klaar kopen bij de Jumbo of Albert Heijn. Verder kun je de eieren eventueel vervangen door kip, rundvlees of garnalen. Pad thai is lekker om te eten als lunch of lichte avondmaaltijd. Je kunt de restjes maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere vegetarische gerechten.

Print
Pad thai met courgettenoedels en ei.

Pad thai met courgettenoedels

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Thais

Schaal

Ingrediënten

  • 2 courgettes of 400 gr courgetti
  • 2 el olijfolie
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eieren
  • 12 el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 el tamarinde pasta
  • 1 tl vissaus of worcestersaus
  • gedroogde rode pepervlokken naar smaak
  • 125 gr taugé
  • 4 el pinda’s
  • optioneel: verse koriander

Bereidingswijze

  1. Meng in een klein kommetje de sojasaus, limoensap, vissaus, tamarinde en rode pepervlokken. Zet opzij. Maak de courgettes schoon en verwijder de uiteindes. Maak m.b.v. een spiraalsnijder noodles van de courgette of gebruik kant-en-klare courgette spaghetti
  2. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een grote wokpan en voeg de courgette spaghetti toe aan de pan. Bak de courgette spaghetti boven een hoog vuur in ca. 2-3 minuten gaar. Snijd ondertussen de sjalotten in kleine stukjes en pers de knoflook fijn.
  3. Laat de courgette spaghetti 5 minuten afkoelen en giet de inhoud van de pan dan in een vergiet. Laat het overtollige vocht goed uit lekken. Maak dan de wokpan schoon en voeg een el olijfolie toe aan de pan. Zet het weer op het vuur en voeg de gesneden sjalotten en geperste knoflook toe. Bak dit 2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren.
  4. Klop ondertussen de eieren los in een kom en voeg dit toe aan de pan. Laat het ei een beetje stollen en roer dan met een spatel goed door de pan om een roer ei te maken. Voeg dan de zelfgemaakte saus, taugé en de courgette spaghetti toe aan de eieren en bak dit 2 minuten mee.
  5. Verdeel de inhoud van de pan over 3 kommetjes en garneer met de gehakte pinda’s en verse koriander.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3 van het totaal
  • Calorieën: 270
  • Vetten: 17,5
  • Koolhydraten: 12,3
  • Vezels: 4,1
  • Eiwitten: 13,8
Pad thai met courgettenoedels en ei.

3 Reacties

  1. Wat een heerlijke recepten. En dan ook nog koolhydraatarm. Echt heerlijk.

  2. Lekker, maar echt te weinig voor 3 personen. Dan hou je uiteindelijk 100 gr courgetti , 1 ei en wat taugé over. Mss genoeg voor een lunch maar niet voor een hoofdgerecht.

  3. Lekker gerecht en makkelijk te splitsen in een portie koolhydraatarm-gerecht en een gewoon gerecht. Voor ons is dat wel prettig aangezien we niet allebei koolhydraatarm moeten eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*