Print
Paksoistamppot met gehaktballetjes.

Paksoistamppot met gehaktballetjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 350 gr rundergehakt
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl gemberpoeder of 5 cm verse gember
  • 1 tl laospoeder (optioneel)
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook

Stamppot

  • 1 knolselderij
  • snufje zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paksoi (groot)
  • 2 el olijfolie
  • roomboter (optioneel)
  • 20 gr rucola (optioneel)

Saus

  • 20 ml sojasaus
  • 20 ml kokosmelk
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl gemberpoeder of 3 cm verse gember
  • koriander (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de kruiden en de sojasaus. Pers vervolgens een teentje knoflook en voeg dit toe aan het gehakt. Kneed goed en vorm er kleine balletjes van.
  2. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Breng een pan met water aan de kook en voeg de knolselderij toe. Kook de knolselderij in ca. 20 minuten beetgaar.
  3. Maak ondertussen de paksoi schoon en snijd een stukje van de onderkant eraf. Snijd de paksoi in grove stukken en het teentje knoflook fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een wokpan of koekenpan en fruit hierin de knoflook. Voeg de paksoi toe en roerbak deze in ca. 3 minuten beetgaar.
  4. Haal de paksoi uit de pan en voeg wat extra olie of boter toe aan dezelfde pan. Voeg de gehaktballetjes toe aan de pan en bak deze in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
  5. Giet ondertussen de knolselderij af en voeg wat peper en zout toe. Pureer met een stamper of staafmixer tot een gladde puree. Voeg de paksoi en rucola toe en meng goed. Zet terug op laag vuur en schep een paar keer om zodat het geheel goed warm is.
  6. Maak ondertussen de saus door kokosmelk met sojasaus te mengen. Voeg de kruiden toe aan de saus en roer nog eens goed. Je kunt ook jus maken door wat boter en water toe te voegen aan de gehaktballetjes.
  7. Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de gehaktballetjes en schenk er wat saus of jus overheen. Garneer met extra chilivlokken en eventueel wat koriander.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de stamppot)
  • Calorieën: 612
  • Vetten: 41,3
  • Koolhydraten: 13,1
  • Vezels: 11,2
  • Eiwitten: 36,1

22 reviews