Panna cotta met mango en limoen.

Panna cotta met mango en limoen

Panna cotta is een heerlijk fluweelzachte pudding gemaakt van room. Van origine is het een machtig Italiaans dessert, maar het wordt ook steeds vaker gemaakt met Griekse yoghurt, waardoor het luchtiger is en minder calorieën bevat. Wij hebben het geprobeerd en zijn fan! Omdat het bijna Pasen is, hebben we een topping van mango toegevoegd. Mango bevat iets meer koolhydraten, maar doordat je er weinig van gebruikt valt het totaal koolhydraten per pudding mee.

Panna cotta maken
Panna cotta betekent letterlijk ‘gekookte room’. Echte panna cotta maak je dus met slagroom. De kunst van een panna cotta is dat je er geen jelly van maakt en dus niet te veel gelatine gebruikt. Durf je het aan en ga je voor net stijf, gebruik dan 2,5 gelatine blaadjes. Of wil je net wat meer zekerheid, kies dan voor 3 blaadjes. Een panna cotta komt goed uit de vormpjes als je de onderkant even in warm water zet. Daarna stort je de panna cotta op een bordje. Je kunt in plaats van siliconen vormpjes ook kiezen voor metalen vormpjes. Dan glijden ze er ook zo uit. Een panna cotta is overigens ook lekker om in een glaasje te serveren. Voor dit recept is er gekozen voor een combinatie van limoen en mango. Je kunt echter de topping aanpassen naar wens, denk aan aardbeien, blauwe bessen of frambozen.

Tips
Met dit recept maak je 6 porties panna cotta. Goed afgedekt kun je panna cotta 3 dagen in de koelkast bewaren. Panna cotta invriezen is niet zo’n goed idee, bij het ontdooien houd je een natte pudding over, die niet meer zo lekker smaakt. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere paas en dessert recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Panna cotta met mango en limoen.

Panna cotta met mango en limoen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 255
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Dessert

Ingrediënten

Schaal
  • 2,5 tot 3 gelatineblaadjes
  • 250 ml slagroom
  • 200 gr Griekse yoghurt, 10% vet
  • 50 gr erythritol
  • 1/2 vanillestokje, merg
  • sap van 1,5 – 2 limoen(en)
  • 60 gr mango blokjes
  • rasp van 1/2 limoen

Bereidingswijze

  1. Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water. Verwarm vervolgens de slagroom, Griekse yoghurt, erythritol, merg van vanillestokje en de sap van 1,5 limoenen in een pan.
  2. Breng de inhoud van de pan al roerend aan de kook. Zet het vuur uit als de room kookt. Voeg daarna de gelatine toe en roer goed door tot de gelatine is opgelost.
  3. Proef of je voldoende limoen smaak proeft en anders doe je er nog een beetje limoensap bij. Verdeel over 6 siliconen muffin of tulband vormpjes. Laat ze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Dip de vormpjes voor het serveren even in warm water. De panna cotta valt er dan makkelijk uit. Serveer de panna cotta met gesneden mangoblokjes en citroenrasp.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 panna cotta (1/6)
  • Calorieën: 188
  • Vetten: 17,9
  • Koolhydraten: 4
  • Eiwitten: 2,5
Panna cotta met mango en limoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*