Ingrediënten
Schaal
Taartbodem (18 cm springvorm)
- 50 gr koude roomboter
- 15 gr kokosmeel
- 85 gr amandelmeel
- 1 tl psylliumvezels (grof) of 1/2 tl psylliumpoeder
- 20 gr Sukrin Gold of erythritol
- 1 klein ei of een half medium ei (25 tot 30 gr)
- snufje zout
Blauwe bessen compote
- 175 gr diepvries blauwe bessen
- 1 el erythritol
- 1 gelatineblaadje
Panna cotta vulling
- 200 ml slagroom (35% vet)
- 120 ml volle melk
- 120 gr witte chocolade druppels Lowcarbchef
- 1 tl vanille extract
- 1 tl erythritol (optioneel)
- 3 gelatineblaadjes
Decoratie
- verse aardbeien, frambozen of blauwe bessen
- witte chocolade druppels
Bereidingswijze
- Maak de bodem: bekleed een springvorm (18 cm) met bakpapier. Snijd de koude boter in kleine blokjes. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en meng kort tot een samenhangend deeg. Geen machine? Wrijf de ingrediënten dan met je vingers tot een stevig deeg.
- Druk het deeg uit op de bodem en randen van de vorm (ongeveer 3–4 cm hoog), prik in met een vork en zet 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Bak de bodem 15 minuten tot hij licht goudbruin is. Laat daarna volledig afkoelen op het aanrecht.
- Blauwe bessen compote: Verwarm de blauwe bessen samen met 1 el erythritol in een steelpannetje en week 1 blaadje gelatine. Kook de blauwe bessen in, totdat ze vloeistof loslaten en iets uit elkaar vallen. Haal van het vuur en roer de gelatine erdoor. Laat iets afkoelen en verdeel dan over de bodem.
- Maak de panna cotta: week 3 gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Breng in een steelpan de slagroom, melk, vanille en (optioneel) erythritol aan de kook. Haal de pan van het vuur als het begint te borrelen, knijp de gelatine uit en roer die erdoor tot opgelost. Voeg daarna direct de witte chocolade toe en roer tot een glad mengsel. Laat dit mengsel afkoelen tot het iets begint in te dikken maar nog net schenkbaar is.
- Stel de taart samen: giet het panna cotta mengsel voorzichtig op de taartbodem en laat 30 minuten op het aanrecht staan. Zet daarna minimaal 3–4 uur in de koelkast tot de panna cotta stevig is.
- Garneer en serveer: decoreer de taart vlak voor het serveren met vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen of frambozen, en eventueel wat suikervrije witte chocoladedruppels.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/8 van de taart)
- Calorieën: 234
- Vetten: 25,8
- Koolhydraten: 7,2
- Vezels: 2,7
- Eiwitten: 6,3