Gezonde nacho's met gehakt, paprika, avocado, kaas en zure room.

Paprika nacho’s met gehakt en avocado

Koolhydraatarme nacho’s gemaakt van paprika!

Wie zegt dat nacho’s moeten worden gemaakt met tortilla chips? In dit recept wordt Mexicaans gekruid gehakt geserveerd in mini paprika’s in plaats van tortilla chips. Door geraspte kaas, zure room, jalapeños toe te voegen proef je geen verschil met traditionele nacho’s. De mini paprika’s zijn namelijk net zoals tortilla chips lekker knapperig.  Deze gezonde nacho’s kun je serveren als hoofdgerecht, maar ze zijn ook heerlijk om te eten als snack bij de borrel!

Tip:
Vond je dit een lekker recept? Bekijk dan ook ons andere koolhydraatarme hoofdgerechten.

Print
Gezonde nacho's met gehakt, paprika, avocado, kaas en zure room.

Paprika nacho’s met gehakt en avocado

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Snack
  • Keuken: Mexicaanse

Schaal

Ingrediënten

Kruidenmix:

  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl oregano
  • 1/4 gedroogde chili vlokken

Nacho’s:

  • 500 gr (mager) rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 500 gr mini paprika’s (buitenbeentjes)
  • 150 gr geraspte (smelt)kaas
  • 2 grote tomaten
  • 1 avocado, in stukjes gesneden
  • optioneel: zure room, olijven, jalapeños

Bereidingswijze

  1. Meng in een kleine kom de kruiden goed door elkaar. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak binnen 7-10 minuten gaar. Voeg vervolgens de kruidenmix toe aan het gehakt en bak dit al roerend kort mee.
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 190 graden. Snijd dan op een grote snijplank de mini paprika’s door tweeën of door vieren en de tomaten in kleine stukjes.
  3. Verdeel de paprika en tomaat stukjes over een bakplaat bekleed met bakpapier en voeg dan ook de gehakt uit de pan toe. Strooi tenslotte de geraspte kaas over paprika nacho’s.
  4. Doe de paprika nacho’s dan in de voorverwarmde oven en bak 10-12 minuten, tot dat de kaas gesmolten is.
  5. Garneer de nacho’s na het bakken met avocado stukjes, zure room, olijven en jalapeños. Serveer warm en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van totaal
  • Calorieën: 463
  • Vetten: 30,4
  • Koolhydraten: 9,0
  • Eiwitten: 37,0

8 Reacties

  1. Kim VAn Son

    Gisteren gemaakt voor de hele familie. Iedereen vond het echt heel lekker. Ik heb wel iets meer kruiden gebruikt en als avondmaaltijd grote paparika’s gevuld.

    • Een vraagje; Wij houden niet zo van paprika….met welke groente kunnen we dit recept ook proberen, zodat je wel de zelfde soort stevige bite hebt?

      • Quint Kames

        Hi Sakira,

        Je kunt het ook proberen met stukjes uitgeholde courgette. Kook de courgette 1-2 minuten voor en vul de stukjes met het gehakt.

        Groetjes,

        Quint

  2. Marianne van den Kerkhof

    wat een heerlijk recept. Heb nog wat champignons en cherry tomaatjes toegevoegd.
    gaan we zeker nog vaker maken!!

  3. Heerlijk!

  4. Heel erg lekker! Heb de paprika’s alleen in kleine ovenschaaltjes gedaan omdat anders de kaas zo uitloopt over bakplaat. Heb alle kruiden gebruikt behalve: oregano en gedroogde chilivlokken, smaakte nog steeds kei goed ! Met de room erbij is het wel lekkerder dan zonder (tip!)

  5. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ga alle ingrediënten op mijn lijst zetten, zodat we het weekend lekker en verantwoord Mexicaans kunnen eten, wat een briljant idee!!

  6. Volgende keer maken we maar de helft van het recept, want je blijft er van eten 😉 Heerlijk!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*