Rode paprikasoep

Paprikasoep

Een soepje is een heerlijk begin van een lange avond tafelen of als gerecht tijdens de lunch of diner. Een verse paprikasoep maken is snel en gemakkelijk. Je kunt dit recept een dag van tevoren bereiden zodat je het alleen nog hoeft op te warmen. Deze pittige paprikasoep is gevuld met kokosmelk, peterselie, knoflook, ui en chilipeper en draait voornamelijk om de rode paprika.

Is paprika soep gezond?

Vroeger werd vaak gezegd dat we een sinaasappel moesten eten omdat het zoveel vitamine C bevat. Vitamine C is nodig om ons immuunsysteem te ondersteunen. Vitamine C beschermt onder andere tegen het binnendringen van virussen. Dit soepje is een echte boost voor je immuunsysteem want de rode paprika bevat wel drie keer zoveel vitamine C dan de sinaasappel. Verder is de rode paprika ook rijk aan vezels, kalium, vitamine B en E.

Paprika soep met kokosmelk maken

Deze paprika soep maak je met rode paprika’s. Deze hebben een iets zoetere smaak dan de andere twee kleuren. Hierdoor is de soep licht zoet en gaat het heel goed samen met de geroosterde paprika kruiden, rode peper en kokosmelk. De kokosmelk geeft de soep gelijk de benodigde vetten. Kokos bevat veel gezonde vetten die zorgen voor een goede stofwisseling en vetverbranding. De kokosmelk geeft de soep ook wat extra dikte waardoor die wat romiger wordt. Je kunt zelf kiezen hoeveel kokosmelk je toevoegt. De hoeveelheid van de kokosmelk bepaalt ook hoeveel kokos je in de soep terug proeft. In dit recept gebruiken we bottenbouillon poeder. Bottenbouillon is rijk aan eiwitten en het specifieke eiwit, collageen. Je kunt bottenbouillon ook zelf maken van kippenbotten bijvoorbeeld.

Wat is lekker bij paprikasoep?

Een kommetje paprika soep kun je eten als lunch of diner met bijv. een zelfgemaakt broodje of cracker belegd met kaas. Het is ook lekker als voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Voeg dan bijv. stukjes gekookte of gebakken kipfilet toe, zodat de soep goed vult. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere soep recepten.

Print
Rode paprikasoep

Paprikasoep

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 4 kommen 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 5 rode paprika’s
  • 1 grote ui
  • handje verse peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 800 ml water
  • 1 blokje groente bouillonblokje of verse bouillon
  • 2 tl kippenbotten bouillon poeder (optioneel)
  • 150 ml volvette kokosmelk
  • Verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie (extra voor in de soep bij opdienen)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika in kleine blokjes en de ui, peterselie en knoflook in grove stukjes. Ontpit de chilipeper en hak de peper klein. 
  2. Verwarm een el olijfolie boven een middelhoog vuur. Bak de ui totdat het glazig is en voeg dan de paprika toe en bak 5 tot 10 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, eetlepel gerookte paprikapoeder, peper, zout en gesneden chilipeper toe. Bak nog even kort en haal de pan van het vuur. 
  3. Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan en voeg hier de gebakken groente toe. 
  4. Voeg het water met de bouillon en eventueel bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer. 
  6. Voeg de kokosmelk toe en roer door. Breng nog even kort aan de kook en breng op smaak met peper en zout. 
  7. Schenk in een kom en voeg per kom soep een scheutje olijfolie toe. Voeg eventueel gebakken of gekookte kipfilet toe om er een volwaardige lunch/diner gerecht van te maken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kom
  • Calorieën: 165
  • Vetten: 12,3
  • Koolhydraten: 9,1
  • Vezels: 4,5
  • Eiwitten: 2,1

 

Rode paprikasoep

1 reactie

  1. Erg lekker!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*