Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pastasalade met pesto en burrata.

Pesto pastasalade met burrata

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal

Pistache-pesto

  • 50 gr gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 30 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 kleine teen knoflook
  • 2 handjes verse basilicum
  • Sap van 1 partje citroen
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • Zout en versgemalen peper, naar smaak

Pastasalade

  • 100 gr koolhydraatarme penne (FeelingOK)
  • 25 gr pijnboompitten
  • 125 gr cherrytomaten
  • 35 gr zongedroogde tomaten
  • 85 gr rucola
  • 1 bol burrata (125 gr)
  • 30 g Parmezaanse kaas (in vlokken)

Bereidingswijze

  1. Breng een pan ruim water aan de kook en kook de pasta volgens instructies op de verpakking beetgaar. Giet af, bewaar een kopje kookvocht en schep de pasta om met 1 el olijfolie. Laat iets afkoelen.
  2. Rooster de pistachenoten 2–3 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de donkere velletjes eraf in een schone theedoek. Laat afkoelen. Pers vervolgens het teentje knoflook.
  3. Maal de pistachenoten samen met de Parmezaanse kaas, knoflook, basilicum, citroensap, zout, peper en 4 el olijfolie tot een grove of romige pesto (naar smaak). Voeg eventueel extra water toe voor de juiste textuur.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin (let op, want ze verbranden snel). Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  5. Meng de afgekoelde pasta met de pesto (bewaar 1/3 van de pesto), cherrytomaten, zongedroogde tomaten en rucola. Schep alles goed door.
  6. Verdeel de salade over een schaal, leg de burrata in het midden en garneer met Parmezaanse kaas, de wat van de overgebleven pesto (de rest kun je in de koelkast bewaren) en pijnboompitten.

Tips

Deze salade is wat hoger in calorieën. Geen probleem als je die dag nog niet veel hebt gegeten. Heb je al flink geluncht of ontbeten? Dan kun je de salade ook makkelijk in drie porties verdelen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 775
  • Vetten: 53,1
  • Koolhydraten: 16,7
  • Vezels: 8,4
  • Eiwitten: 53,3