Print
Groene pesto gemaakt van walnoten.

Pesto zelf maken (koolhydraatarm)

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 200 gram 1x
  • Categorie: Voorgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 45 gr walnoten, ongebrand (of pijnboompitten)
  • 30 gr verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 35 gr pecorino of Parmezaanse kaas
  • 95 ml olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Bak de walnoten kort een paar minuten zonder olie in een koekenpan. Schud goed en let goed op, want de walnoten kunnen snel verbranden.
  2. Voeg de basilicum toe aan de keukenmachine of blender en mix kort. Snijd vervolgens de knoflook in stukjes en rasp de kaas. Voeg dit samen met de walnoten en olijfolie toe aan de keukenmachine of blender. Mix nog een keer, totdat alles goed is gemengd.
  3. Voeg als laatst de citroensap toe en breng de pesto op smaak met zout en peper. Mix nog een keer goed en voeg extra olijfolie toe als de pesto te dik is.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: per 100 gram
  • Calorieën: 605
  • Vetten: 62,5
  • Koolhydraten: 1,4
  • Vezels: 2
  • Eiwitten: 8,5

22 reviews