Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke balletjes gemaakt van pindakaas, eiwitpoeder, lijnzaad, eiwitpoeder en pinda's.

Pindakaas balletjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 1 hour 10 minutes
  • Porties: 12 balletjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom met een garde of spatel de pindakaas, eiwitpoeder, lijnzaad en vanille-extract. Dek het mengsel goed af met huishoudfolie en laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast. Zodat het pindakaas mengsel kan opstijven.
  2. Vorm van het mengsel met je handen 12 balletjes van ongeveer 2-3 centimeter groot en plaats de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Doe de bakplaat 20 minuten in de koelkast zodat de balletjes kunnen opstijven. Rol de balletjes door de pinda’s en serveer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 balletje
  • Calorieën: 232
  • Vetten: 17,8
  • Koolhydraten: 7,8
  • Eiwitten: 11,5