Heerlijke pistache-amandel koekjes gemaakt met pistache noten en extra fijne amandelmeel.

Pistache-amandel koekjes

Een lekkere koolhydraatarme snack: pistache-amandel koekjes!

Vandaag heb ik deze heerlijke pistache-amandel koekjes gemaakt. Deze koekjes zijn makkelijk om te maken en smaken erg goed. Daarnaast bevat een koekje slechts 2,0 gr koolhydraten. Dit maakt het een prima snack om te eten als je het koolhydraatarm dieet volgt. Bij het maken van deze koekjes is het belangrijk om extra fijne amandelmeel te gebruiken. Zelf gebruik ik de amandelmeel van het merk Steviala! Je kunt de koekjes zowel in de koelkast als de vriezer bewaren. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Benodigdheden:
Om de koolhydraatarme pistache-amandel koekjes te maken heb je de volgende producten nodig:
Amandelmeel
Steviala frost of erythritol poedersuiker.

Print
Heerlijke pistache-amandel koekjes gemaakt met pistache noten en extra fijne amandelmeel.

Pistache-amandel koekjes

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd : 45 minutes
  • Porties: 16 koekjes
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

  • 200 gr amandelmeel, extra fijn
  • 75 gr boter
  • 50 gr Steviala frost of erythritol poedersuiker
  • 50 gr pistache nootjes
  • 1 tl vanille aroma
  • amandelschaafsel naar smaak

Bereidingswijze

  1. Zeef boven een grote kom de amandelmeel, zodat je alleen fijn amandelmeel overhoudt. Smelt vervolgens in een steelpannetje de boter en snijd ondertussen de pistache nootjes in kleinere stukjes. Voeg de nootjes, boter, vanille aroma en frost toe aan de kom en kneed met de handen tot een samenhangend deeg.
  2. Plaats het deeg op een stuk plasticfolie of aluminiumfolie en rol dit strak op. Laat het deeg 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het deeg uit de koelkast en decoreer eventueel met amandelschaafsel. Snijd de rol in 16 koekjes en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes 12 minuten goud-bruin in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 koekje
  • Calorieën : 124
  • Vetten : 11,9
  • Koolhydraten : 2,0
  • Eiwitten : 3,2

 

One Comment

  1. Pauline

    Beste Quint,

    Mijn deeg vormde geen samenhangend geheel (het kruimde). Dien ik de volgende keer meer boter toe te voegen? Moeten de koekjes in het midden van de oven? Na 12 minuten op 180c waren de randen namelijk een beetje verbrand. De koekjes zijn overigens wel heel lekker.

    Bedankt voor tips.

    Grtz
    Pauline

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*