Print
Heerlijk portie Indiaas gekruid roerei met spinazie en zure room.

Pittig Indiaas roerei met spinazie

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt
  • Keuken: Indiase

Schaal

Ingrediënten

  • 12 tl komijnzaden of komijnpoeder
  • 12 tl mosterdzaden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 25 gr boter
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr baby spinazie
  • 1 tl garam masala kruiden
  • 2 tl kurkuma
  • 8 middelgrote eieren
  • 4 koolhydraatarme wraps
  • 3 tl fijngesneden munt
  • 6 el yoghurt
  • zout en zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Toast de mosterd en komijnzaden kort op een laag vuur in een licht ingevette pan. Gebruik een diepe koekenpan want de zaden kunnen als ze warm worden omhoog springen. Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en voeg dit samen met een el boter toe aan de pan. Bak de uien ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg dan de spinazie toe en bak deze totdat het geslonken is en zet opzij.
  2. Pak dan een andere pan en verwarm hierin de rest van de boter en een beetje olijfolie. Voeg de garam masala en kurkuma toe en bak dit 1-2 minuten. Klop ondertussen de eieren los in een grote kom. Voeg de eieren toe aan de pan en bak deze al roerend gaar.
  3. Verwarm ondertussen de wraps in de oven of in een koekenpan. Pak dan de spinazie uit de opzij gezetten pan en snijd deze in kleine stukjes en verwijder overtollig vloeistof met behulp van een zeef. Voeg de spinazie toe aan het roerei en bak nog eens een aantal minuten.
  4. Snijd ondertussen de munt in kleine stukjes en voeg dit toe aan de yoghurt in een bakje. Serveer het roerei met de wrap en de yoghurtsaus.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 230
  • Vetten: 15,8
  • Koolhydraten: 6,1
  • Eiwitten: 14,5
Copy link