Portie gekruide kipfilet gegrild op de barbecue.

Pittige gegrilde kipfilet

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, pittige gegrilde kipfilet. Dit is een heerlijk barbecue of grill gerecht met kipfilet en een marinade van limoen, olijfolie en rode peper vlokken. Je kunt de pittige gerilde kipfilet serveren met een frisse salade. Zelf vind ik de kipfilet erg lekker met deze koolhydraatarme koolsalade. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Tip: bekijk ook onze andere koolhydraatarme kip recepten!

Print
Portie gekruide kipfilet gegrild op de barbecue.

Pittige gegrilde kipfilet

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 kipfilets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 55 ml olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 1/4 tl geraspte limoenschil
  • 1 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl verse oregano
  • 1/2 tl rode peper vlokken
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de olijfolie, limoensap, limoenschil, knoflook, oregano, rode peper vlokken, zout en peper. Voeg de kipfilets toe aan de marinade en dek af met huishoudfolie. Laat de marinade minstens 1 uur in de koelkast intrekken.
  2. Verwarm de grill voor op de middelhoge stand. Vet de grillplaat in met een klein beetje olie of boter. Pak de kipmarinade uit de koelkast en giet de marinade weg zodat alleen de kipfilets overblijven. Grill de kipfilets 6 tot 8 minuten per kant. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 242
  • Vetten: 15,3
  • Koolhydraten: 1,3
  • Eiwitten: 24,6

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*