Print
Portie gekruide kipfilet gegrild op de barbecue.

Pittige gegrilde kipfilet

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 kipfilets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 55 ml olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 1/4 tl geraspte limoenschil
  • 1 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl verse oregano
  • 1/2 tl rode peper vlokken
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de olijfolie, limoensap, limoenschil, knoflook, oregano, rode peper vlokken, zout en peper. Voeg de kipfilets toe aan de marinade en dek af met huishoudfolie. Laat de marinade minstens 1 uur in de koelkast intrekken.
  2. Verwarm de grill voor op de middelhoge stand. Vet de grillplaat in met een klein beetje olie of boter. Pak de kipmarinade uit de koelkast en giet de marinade weg zodat alleen de kipfilets overblijven. Grill de kipfilets 6 tot 8 minuten per kant. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 242
  • Vetten: 15,3
  • Koolhydraten: 1,3
  • Eiwitten: 24,6
Copy link