Pizza ovenschotel met gehakt, salami en ham.

Pizza ovenschotel

Al van kleins af aan is pizza mijn lievelingseten. Voor een zelfgemaakte (koolhydraatarme) pizza mag je me zelfs s’ nachts wakker maken. Toen ik begon met het koolhydraatarm dieet mistte ik pizza dan ook het meest. Ik ben daarom snel op zoek gegaan naar koolhydraatarme alternatieven. De lekkerste koolhydraatarme pizza recepten heb ik op de site geplaatst: de bloemkoolpizza en fathead pizza. Laatst probeerde ik een iets gezonder alternatief: een pizza zonder bodem, oftewel een pizza ovenschotel! Deze heerlijke ovenschotel heb ik gemaakt met mijn favoriete pizza toppings. Door de tomatensaus, pepperoni, gehakt, ham en mozzarella smaakt het echt naar pizza! Een portie van deze ovenschotel bevat slechts 8,5 gr koolhydraten. Je kunt dus ook met dit gerecht dineren als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt!

Tips:
Zorg ervoor dat je de groente toppings na het roosteren goed droogdept. Als je dit niet doet wordt de ovenschotel te waterig. Verder kun je dit recept naar wens aanvullen of veranderen door je eigen favoriete pizza toppings toe te voegen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen. Eet smakelijk!

Print
Pizza ovenschotel met gehakt, salami en ham.

Pizza ovenschotel

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolroosjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 250 gr champignons, in plakjes gesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 50 gr pepperoni of salami
  • 50 gr plakjes ham
  • 120 gr geraspte mozzarella
  • 400 ml Mutti tomatenpulp of gezeefde tomaten
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de bloemkool in kleinere roosjes. Pak vervolgens een grote pan en vul deze met water. Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de pan en breng aan de kook. Kook de bloemkool 6-8 minuten, beetgaar. Schenk de inhoud van de pan na het koken in een vergiet en laat het overtollige vocht goed uitlekken.
  2. Verwarm dan de oven voor op 200 graden en pak een grote koekenpan. Verwarm een el boter of olijfolie in de koekenpan en voeg de gesneden uien en knoflook toe. Bak dit 2-3 minuten, totdat de ui begint te verkleuren. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit gaar. Laat na het bakken het overtollige vocht uitlekken en schep het gehakt op een bord of in een kom.
  3. Verwarm in dezelfde pan weer een el olijfolie en voeg nu de champignons toe. Bak de champignons binnen 3-5 minuten gaar en giet het overtollige vocht uit de pan. Verspreid de groente (champignons, bloemkool en paprika) over een bakplaat en rooster de groente 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Dep de groente na het roosteren met een keukenpapiertje droog.
  4. Meng vervolgens in een grote kom de geroosterde bloemkool, paprika, champignons en het gehakt. Pak dan een grote ovenschaal en vet deze in met een beetje boter of olie en verspreid het halve blikje Mutti tomatenpulp over de bodem.
  5. Voeg dan de helft van het gehaktmengsel toe aan de ovenschaal en schenk de overgebleven tomatenpulp hier overheen. Voeg dan een paar plakjes salami en ham toe aan de ovenschaal en bestrooi dit met de helft van de geraspte mozzarella. Herhaal deze stap totdat al je toppings op zijn.
  6. Verdeel ten slotte de overgebleven salami of pepperoni plakjes over bovenkant van de ovenschotel en bestrooi de bovenkant met de geraspte Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden.
  7. Bak de ovenschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel in 4 porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van het geheel
  • Calorieën: 482
  • Vetten: 28,9
  • Koolhydraten: 8,5
  • Vezels: 4,0
  • Eiwitten: 42,1

1 reactie

  1. Dit is gewoon goed! Leuk om te maken en heel lekker om op te eten, leuke reactie’s gekregen.Top, thanks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*