Pompoenkoekjes met chocolade.

Pompoenkoekjes met chocolade

Op zoek naar een lekker en gezond zoet tussendoortje? Dan zijn deze pompoenkoekjes met chocolade misschien iets voor jou. Pompoen doet in de hersft zijn intrede in de supermarkten, maar is gelukkig in de winter ook nog volop verkrijgbaar. We voegen pompoen toe aan deze koolhydraatarme koekjes toe voor de unieke smaak en de structuur verbeterende eigenschappen. Daarnaast eet je automatisch onbewust ook wat extra groente! Zo kun je net als ieder ander genieten van een koekje bij de koffie of thee, maar dan op een gezonde manier.

Hoe maak je deze pompoenkoekjes?

Amandelmeel en kokosmeel vormen, samen met pompoen, ei en kokosolie, de basis voor deze koekjes. Dankzij het gebruik van amandelmeel en kokosmeel zijn ze niet alleen koolhydraatarm, maar ook glutenvrij. Voor een extra krokant randje voegen we een beetje arrowroot toe. Hierdoor krijg je heerlijke koekjes die lekker krokant van buiten zijn en zacht van binnen!

Tips

We verrijken de koekjes met chocoladestukjes voor een extra smaakdimensie. Je kunt hiervoor kant-en-klare chocoladedruppels gebruiken (extra puur of suikervrij) of pure chocolade met minimaal 85% cacao in kleinere stukjes hakken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snackrecepten.

Print
Pompoenkoekjes met chocolade.

Pompoenkoekjes met chocolade

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 8 koekjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en snijd in stukjes. Kook de pompoen in 10 tot 15 minuten zacht. Laat afkoelen en pureer tot een glad mengsel. Je kunt ca. 80 gram afwegen en dit koken en pureren of de hele pompoen koken en pureren en de rest van de puree invriezen.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Smelt in een pannetje de kokosolie. Klop een ei los in een kom en voeg de iets afgekoelde kokosolie, Good Good vezelstroop, pompoenpuree en vanille-extract toe. Klop dit met een garde goed door elkaar.
  4. Meng in een andere kom de droge ingrediënten (amandelmeel, kokosmeel, arrowroot, bakpoeder, pumpkin spice en xanthaangom). Voeg ook een snufje zout toe.
  5. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot een glad beslag.
  6. Snijd de chocolade in stukjes of gebruik chocoladedruppels. Roer dit door het beslag.
  7. Schep 1 lepel beslag op een bakplaat. Vorm er een koekje van en druk een beetje plat. Herhaal dit, totdat je 8 bolletjes op de bakplaat hebt liggen.
  8. Bak de koekjes 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Haal ze van de bakplaat en laat ze op een bord of afkoelrek volledig afkoelen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje
  • Calorieën: 222
  • Vetten: 18,9
  • Koolhydraten: 4,3
  • Vezels: 7,2
  • Eiwitten: 5,4
Pompoenkoekjes met chocolade.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*