Pompoenpannenkoekjes met stroop en aardbeien.

Pompoenpannenkoekjes

Het is weer tijd voor een lekker pannenkoek recept! Dit keer hebben wij koolhydraatarme en glutenvrije pompoenpannenkoekjes gemaakt. Met deze pannenkoekjes krijg je zonder dat je het door hebt extra groente binnen. De pannenkoekjes hebben we gemaakt van kokosmeel. Hierdoor zijn de pannenkoekjes koolhydraatarm, keto en glutenvrij. Verder hebben we de pannenkoekjes op smaak gebracht met pompoen, kaneel en vanille. De pompoen zorgt voor een mooie oranje kleur en geeft de pannenkoekjes een lichtzoete smaak. Met dit recept maak je ongeveer 8 kleine pannenkoekjes. Een portie van 4 pannenkoekjes bevat slechts 4,4 gr koolhydraten en maar liefst 7,1 gr vezels!

Tips:
De pompoenpannenkoekjes zijn lekker om te eten als ontbijt of lunch. Je kunt ze naturel eten of serveren met vers fruit en suikervrije stroop. Zelf ben ik fan van de suikervrije maple siroop van Sukrin. Je kunt de pannenkoekjes na het bakken maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren en eventueel meenemen naar het werk of de studie. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere pannenkoek recepten.

Print
Pompoenpannenkoekjes met stroop en aardbeien.

Pompoenpannenkoekjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 8 pannenkoekjes 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 200 gr pompoenblokjes
  • 30 gr kokosmeel
  • 75 ml amandeldrink
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 tl bakpoeder
  • kaneel naar smaak
  • 2 el kokosolie
  • optioneel: suikervrije stroop

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en kook ze in 10-12 minuten gaar. Laat het water na het koken uitlekken en pureer de blokjes m.b.v. een staafmixer tot puree.
  2. Meng in een grote kom de eieren, amandeldrink en vanille aroma. Voeg de pompoenpuree, kokosmeel, kaneel en bakpoeder toe aan de kom en meng nog eens goed.
  3. Verwarm een el kokosolie in een grote koekenpan en schep een soeplepel beslag in de pan. Bak het pannenkoekje 2 minuten boven een laag vuur en draai dan m.b.v. een kaasschaaf of taartschep de pannenkoek om. Bak nog eens 2 minuten en plaats op een bord. Herhaal deze stap, totdat je 8 pannenkoekjes hebt gebakken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 4 pannenkoekjes
  • Calorieën: 263
  • Vetten: 20,6
  • Koolhydraten: 4,4
  • Vezels: 7,1
  • Eiwitten: 10,5
Pompoenpannenkoekjes met stroop en aardbeien.

6 Reacties

  1. Ik sta ze nu te bakken en heb al even geproefd. Heerlijk! Zo fijn, Kha arm en toch een beetje groente. Toprecept!

  2. Bij mij vallen ze uit elkaar… Wat doe ik verkeerd? Smaken wel ontzettend lekker!

    • Hi Maaike.

      Ik heb er zelf hele kleine pannenkoekjes gebakken, zodat ik gemakkelijk een spatel eronder kon krijgen. Hierdoor kon ik ze zonder problemen omdraaien. Verder is het belangrijk om te wachten met draaien totdat de bovenkant begint te bubbelen, dat betekent dat de gebakken kant goed gaar is en dat je de pannenkoeken kan omdraaien. Als je hier extra oplet moet het lukken. Veel succes!

      Gr,

      Quint

  3. Quint dit zijn de lekkerste pannenkoeken ooit! Ik vind ze echt nog beter dan de “echte”. Bedankt voor weer een heerlijk recept.

  4. Beste Quint,

    We genieten van je gerechten. Ik ga zometeen voor de week wat gerechten voorbereiden. Hoelang zouden de pannenkoeken goed blijven? 2/3 dagen in de koelkast gaat dat?

    Alvast bedankt en nog een fijn weekend.

    Groetjes,

    Soraya

    • Hi Soraya,

      Leuk om te horen! Ik zou de pannenkoekjes maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook per stuk invriezen om ze iets langer te bewaren. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*