Print
Pompoenpannenkoekjes met stroop en aardbeien.

Pompoenpannenkoekjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 8 pannenkoekjes 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingredi├źnten

  • 200 gr pompoenblokjes
  • 30 gr kokosmeel
  • 75 ml amandeldrink
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 tl bakpoeder
  • kaneel naar smaak
  • 2 el kokosolie
  • optioneel: suikervrije stroop

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en kook ze in 10-12 minuten gaar. Laat het water na het koken uitlekken en pureer de blokjes m.b.v. een staafmixer tot puree.
  2. Meng in een grote kom de eieren, amandeldrink en vanille aroma. Voeg de pompoenpuree, kokosmeel, kaneel en bakpoeder toe aan de kom en meng nog eens goed.
  3. Verwarm een el kokosolie in een grote koekenpan en schep een soeplepel beslag in de pan. Bak het pannenkoekje 2 minuten boven een laag vuur en draai dan m.b.v. een kaasschaaf of taartschep de pannenkoek om. Bak nog eens 2 minuten en plaats op een bord. Herhaal deze stap, totdat je 8 pannenkoekjes hebt gebakken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 4 pannenkoekjes
  • Calorie├źn: 263
  • Vetten: 20,6
  • Koolhydraten: 4,4
  • Vezels: 7,1
  • Eiwitten: 10,5
Copy link