Quint’s koolhydraatarm brood donker pompoen

Quint’s donker pompoen brood met 75% minder koolhydraten!

Vandaag heb ik de donker pompoen variant van ons eigen koolhydraatarme brood gemaakt. Quint’s donker pompoen brood is een koolhydraatarm alternatief voor normaal bruin brood. Het brood smaakt erg goed en heeft een structuur die erg dicht in de buurt komt van regulier bruin brood. Verder hebben wij niet bespaard op zaden en pitten, maar juist extra veel toegevoegd. De zaden en pitten geven het brood een heerlijk hartig smaakje. Een sneetje bevat slechts 4 gr koolhydraten. Dit is 75% minder koolhydraten dan een sneetje regulier bruin brood. Daarnaast bevat Quint’s donker pompoen brood ook veel eiwitten. De eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel geneigd bent om te gaan snoepen.

Het Quint’s donker pompoen brood kun je zowel in de oven als broodbakmachine bereiden. Het is ook mogelijk om het brood na het bakken in te vriezen om het zo langer te bewaren. 

Variatietip:
Naast het standaard donker pompoen brood te bakken kun je ook variëren met de broodmix. Voeg bijvoorbeeld wat geraspte oude kaas toe om heerlijke hartig plukbrood laag in koolhydraten te maken.

Waar kan ik de broodmix kopen?
De koolhydraatarme broodmix donker pompoen kun je kopen in onze eigen webwinkel Lowcarbcenter.nl! Bekijk het product door op het blauwe linkje te klikken.

Print

Quint’s koolhydraatarm brood donker pompoen

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd : 115
  • Porties: 1 brood
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de mix in een grote kom en voeg 250 ml handwarm water toe. Kneed het mengsel met je handen ongeveer 2-3 minuten goed door elkaar. Vorm het deeg tot een dikke rol en plaats deze in een bakblik. Dek af met een theedoek en laat het brood 50-60 minuten rijzen op een warme plek.
  3. Bak het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het brood na het bakken goed afkoelen.
  4. Je kunt het brood ook afbakken in de broodbakmachine. Kies op uw broodbakmachine het programma volkoren en 500 gr broodgewicht. Doe vervolgens de inhoud van de mix samen met 250 ml handwarm water in de machine. Sluit de deksel en start de machine.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 sneetje (35 gr)
  • Calorieën : 109
  • Vetten : 5,2
  • Koolhydraten : 4,0
  • Eiwitten : 10,3

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*