Quint’s koolhydraatarm brood donker pompoen

Quint’s donker pompoen brood met 75% minder koolhydraten!

Vandaag heb ik de donker pompoen variant van ons eigen koolhydraatarme brood gemaakt. Quint’s donker pompoen brood is een koolhydraatarm alternatief voor normaal bruin brood. Het brood smaakt erg goed en heeft een structuur die erg dicht in de buurt komt van regulier bruin brood. Verder hebben wij niet bespaard op zaden en pitten, maar juist extra veel toegevoegd. De zaden en pitten geven het brood een heerlijk hartig smaakje. Een sneetje bevat slechts 4 gr koolhydraten. Dit is 75% minder koolhydraten dan een sneetje regulier bruin brood. Daarnaast bevat Quint’s donker pompoen brood ook veel eiwitten. De eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel geneigd bent om te gaan snoepen.

Het Quint’s donker pompoen brood kun je zowel in de oven als broodbakmachine bereiden. Het is ook mogelijk om het brood na het bakken in te vriezen om het zo langer te bewaren. 

Variatietip:
Naast het standaard donker pompoen brood te bakken kun je ook variëren met de broodmix. Voeg bijvoorbeeld wat geraspte oude kaas toe om heerlijke hartig plukbrood laag in koolhydraten te maken.

Waar koop ik de ingrediënten?
Om dit brood te kunnen maken heb je een aantal speciale ingrediënten nodig. De tarwegluten en sojameel kun je kopen in onze webwinkel Lowcarbcenter.nl. De zaden en pitten kunnen je kopen in de meeste supermarkten. Bekijk de producten door op het blauwe linkje te klikken.

Print

Quint’s koolhydraatarm brood donker pompoen

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 115
  • Porties: 1 brood 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een grote kom de droge ingrediënten en voeg 260 ml handwarm water toe. Kneed het mengsel met je handen ongeveer 2-3 minuten goed door elkaar. Vorm het deeg tot een dikke rol en plaats deze in een bakblik. Dek af met een theedoek en laat het brood 50-60 minuten rijzen op een warme plek.
  3. Bak het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het brood na het bakken goed afkoelen.
  4. Je kunt het brood ook afbakken in de broodbakmachine. Kies op uw broodbakmachine het programma volkoren en 500 gr broodgewicht. Doe vervolgens de inhoud van de mix samen met 260 ml handwarm water in de machine. Sluit de deksel en start de machine.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (35 gr)
  • Calorieën: 109
  • Vetten: 5,2
  • Koolhydraten: 4,0
  • Eiwitten: 10,3

10 Reacties

  1. Gisteren mijn 3de brood gebakken. Super lekker. Iedereen vind het lekker, zo ook het notenbrood.

    Reageer
  2. Hallo Quint, ik wilde nog iets vragen, ik was vandaag de ingredienten voor dit brood bijeen aan het zoeken en het tarwemeel is in het Engels vertaald wheat flour. Toen ik in de winkel hiernaar vroeg, verwezen ze mij naar gewoon wit broodmeel, maar ik kan me niet voorstellen dat je dat bedoeld? Is het soms volkorenmeel of iets dergelijks?
    Alvast bedankt voor je reaktie.

    Reageer
    • Hi Ans,

      Dat klopt. Voor dit recept gebruiken we een klein beetje tarwemeel, zodat de gist goed zijn werk kan doen. Het is heel weinig en heeft weinig invloed op de hoeveelheid khd per sneetje. Je kunt het eventueel ook weglaten.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  3. Hallo Quint, bedankt voor je snelle reaktie. Als het alleen maar voor de kleur is, dan weet ik wel een oplossing. Ik heb gelezen dat je ook een beetje oploskoffie-poeder aan brood kunt toevoegen voor de kleur! Cheers from down under 🙂

    Reageer
  4. Hallo Quint. Mijn complimenten voor je site. Ik zou alles well willen maken. In woon in Nieuw Zeeland en ik kan hier geen gerstemoutmeel kopen. Is er een alternatief of kan ik het ook weglaten omdat het maar 3 gram is? Groetjes Ans

    Reageer
    • Hi Ans,

      Bedankt voor de complimenten. Super leuk om te horen. Je kunt het gerstemoutmeel ook weglaten. In dit recept heb ik het alleen toegevoegd voor de donkere kleur.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  5. Ik heb afgelopen maandag mijn 3e brood gebakken. Zo lekker. Had mijn twijfels, maar dit is echt heel lekker. Dank je wel voor dit lekkere recept.

    Reageer
  6. Hartelijk dank voor je reactie terug. Dat is jammer… Maar duidelijk 🙂
    Dan ga ik een dezer dagen naar ons bakwinkeltje om gluten te kopen. Ik wil het recept namelijk wél graag gaan maken. Maar goed dat ik geen allergie of intolerantie tegen gluten heb 😉

    Hartelijke groetjes!

    Reageer
  7. Ik wil graag weten of je de gluten ook kunt vervangen voor xanthaangom?

    Bij voorbaat dank voor een reactie terug 🙂

    Reageer
    • Hi R,

      Dat gaat helaas niet lukken. De gluten geven het brood een broodstructuur en knapperige korst.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*