Quint’s koolhydraatarm brood wit meerzaden

Onze eigen recept voor koolhydraatarm brood: ‘Quint’s wit meerzaden’

Bij het volgen van het koolhydraatarm dieet mag je geen regulier brood meer eten, terwijl veel mensen dit wel erg lekker vinden. Wij zijn daarom de keuken ingedoken en hebben m.b.v. onze eigen ervaringen en feedback van onze volgers een heerlijk koolhydraatarm brood recept ontwikkelt. Het brood zit boordevol gezonde ingrediënten, zoals tarwevezels, lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten. Een sneetje Quint’s wit meerzaden bevat namelijk slechts 3,6 gr koolhydraten, dit is 74% minder koolhydraten dan een regulier sneetje brood! Dit is niet alles, want naast het lage koolhydraatgehalte bevat het brood veel eiwitten, maar liefst 11,0 gr eiwitten per sneetje.

Wij weten dat bij het maken van een koolhydraatarm brood de smaak en structuur ook erg belangrijk is. Wij hebben hier erg veel aandacht aan besteed en dit proef je terug in het brood. Het brood heeft een heerlijke krokante korst en een normale broodstructuur. De zaden en pitten geven het brood tevens een heerlijk hartig smaakje. Een sneetje licht brood kun je beleggen met een plakje kaas of ander hartig beleg. Het is zelfs mogelijk om een tosti maken met het brood. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Tips:
Om dit brood te maken heb je een aantal speciale ingrediënten nodig. De tarwegluten en sojameel kun je kopen in onze webwinkel Lowcarbcenter. De zaden en pitten kun je kopen in de meeste supermarkten.

Print

Quint’s koolhydraatarm brood wit meerzaden

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 50
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 95
  • Porties: 1 brood 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de droge ingrediënten en voeg 270 ml handwarm water toe.
  2. Kneed het mengsel met je handen ongeveer 2-3 minuten goed door elkaar. Vorm het deeg tot een dikke rol en plaats deze in een bakblik. Dek af met een theedoek en laat het brood 50-60 minuten rijzen op een warme plek.
  3. Bak het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het brood na het bakken goed afkoelen. Snijd het brood vervolgens in 15 sneetjes en genieten maar!
  4. Het is ook mogelijk om het brood in de broodbakmachine te maken. Kies op uw broodbakmachine het programma volkoren en 500 gr broodgewicht. Doe vervolgens de inhoud van de mix samen met 270 ml handwarm water in de machine. Sluit de deksel en start de machine.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje
  • Calorieën: 112
  • Vetten: 5,5
  • Koolhydraten: 3,6
  • Vezels: 1,9
  • Eiwitten: 11,0

 

25 Reacties

  1. Quint al een paar keer eerder een reactie ingevoerd maar steeds staat mijn vraag niet meer op de site ??Ik probeer het nogmaals mijn vraag over de gluten waarom er zoveel bij gaat en is Xanthan ook hetzelfde als gluten dat heb ik namelijk in huis ik wil graag dit brood proberen dus maar steeds ander brood genomen Ik hoop gauw antwoord te krijgen Bedankt Francisca

    Reageer
    • Bedankt voor uw vraag! Xanthaangom is een bindmiddel en zorgt ervoor dat een vloeistof of baksel dikker wordt en/of niet uit elkaar valt.Tarwegluten is een deel van de tarwekorrel met een laag koolhydraatgehalte en veel eiwitten. Gluten zorgen voor de elasticiteit en luchtigheid in een brood. Door gluten te kneden door bijv. sojameel of lupinemeel vorm je glutennetwerken door het meel, waardoor je echt de broodstructuur. Als je dit zou weglaten, dan bindt het brood niet. Je kunt xanthaangom niet vervangen door gluten of andersom. Beide ingrediënten hebben echt een eigen unieke werking. We voegen veel tarwegluten toe aan brood, omdat het laag is in koolhydraten en dus nodig is om die broodstructuur na te bootsen.

      Reageer
  2. Vanmorgen dit recept uitgeprobeerd, maar zonder sojameel en in plaats daarvan kikkererwtenmeel. In plaats van zemelen havermout. Rijzen duurde erg lang, na een uur geen verandering pas na ruim twee uur was het deeg echt gegroeid. De volgende keer laat ik het nog langer rusten. Net als no-knead-bread heb ik het gebakken in m’n le Creuset, een half uur met deksel en dan nog 12 minuten zonder deksel. Het resultaat is een medium stevig brood met veel smaak.

    Reageer
  3. Annet Spiekhout

    Heerlijk brood! (En andere gerechten)
    Ik bak het in de broodbakmachine.
    Haal er 8-10 sneetjes uit, geen 15.
    Geniet van alle de recepten. Vanaf augustus bezig met kha in combinatie met PowerSlim dieet en 12 kilootjes lichter.
    Bedankt voor de inspiratie in de keuken 👍

    Reageer
  4. Ik heb het brood gebakken met de ingredienten van jullie webshop. Ik heb het brood 2 keer laten rijzen, de eerste keer een uur in de bak waarin ik het deeg heb gemaakt, de tweede keer een half uur in het cakebakblik. Het is een heerlijk brood geworden!

    Reageer
  5. Wowwwww vandaag gemaakt,echt super lekker,heerlijke brood en korst en zo blij dat er geen ei in zit. Helemaal TOP🤩
    verleden week 2 broden gemaakt 1 met ei en ander met appelazijn niet te vreten.(Toen kon ik deze site nog niet)😃

    Reageer
  6. Ann frooninckx

    Eerste keer gebakken…maar wat een lekker brood! Mijn man die meestal zweert bij zijn wit tarwebrood was ook verkocht! Overigens in heel mijn zoektocht naar koolydraatarme gerechten vind ik bij jullie de meeste gerechten lekker en makkelijk. Ik ben fan 😉

    Reageer
  7. Een van de beste broodrecepten. TOP

    Reageer
  8. Vanmorgen de ingrediënten binnengekregen, vanmiddag direct aan de slag. Heb voor het rijzen het brood in de zon gezet, uiteraard met een theedoek eroverheen. Dit werkte perfect! Tijdens het bakken verspreidde zich al een heerlijke geur. En de smaak…..echt heel erg lekker!!
    Een knapperig korstje en zacht van binnen. Deze ga ik zowiezo vaker maken, ik wist niet dat brood bakken zó leuk is 😁😁.

    Reageer
  9. Gisteren voor t eerst gebakken. Wat verrassend lekker! Alleen was het niet zo goed gerezen. Dus volgende keer iets langer kneden misschien met een mixer met kneedhaken.

    Reageer
  10. Echt verreweg het lekkerste koolhydraatarme brood om zelf te bakken! En hldit recept lijkt het meest op een gewoon brood. Rijst makkelijk, luchtig en neutraal van smaak. Goed te roosteren ook. Zou je met dit recept ook bolletjes kunnen bakken?

    Reageer
    • Hi Demelza,

      Bedankt voor je leuke review! Je kunt met dit deeg prima bolletjes bakken. Verdeel het deeg voor het rijzen dan in de gewenste hoeveelheid bolletjes en bak ze 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de oven goed in de gaten, zodat de broodjes niet verbranden. Veel succes!

      Gr,

      Quint

      Reageer
  11. Superlekker recept. We maken dit wekelijks. Door wat zou ik het sojameel eventueel kunnen vervangen?

    Reageer
  12. Leekr brood! Eindelijk een gevonden zonder een ei smaakje. Hoe groot/gram bedoel je per sneetje?

    Reageer
  13. Super lekker brood 👍 Nu een paar keer gebakken en het lukt steeds beter. Het brood nu net als gewoon brood 2 keer laten rijzen en dan wordt het een gewoon brood. Ik vind het het lekkerste koolhudraatarme brood.

    Reageer
  14. bedoelt u met tarwe gluten … tarwe kiemen ?

    Reageer
    • Hi Laura,

      Tarwegluten is het eiwit in tarwemeel en maakt het brood luchtiger. Je kunt het glutenpoeder kopen in onze webwinkel. Klik op het blauwe linkje in de ingredientenlijst om het product te bekijken!

      Gr,

      Quint

      Reageer
  15. Mijn complimenten, dit brood smaakt erg lekker en is heerlijk mals.
    Als ik een brood zonder de zaden wil maken voor afwisseling waar kan ik dan het beste de missende 150 gram mee aanvullen?

    Reageer
    • Hi Michael,

      Berdankt voor je reactie! Je kunt de zaden weglaten en de overige ingredienten verdubbelen.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
      • Hoi Quint, wil je me vertellen welke ingrediënten ik precies moet verdubbelen als ik de zaden weg wil laten? Dankjewel alvast

        Reageer
        • Hi Chantal,

          Zeker! De tarwegluten, sojameel, tarwezemelen, tarwemeel en water. Ik zou 1,5 keer meer gist gebruiken en de hoeveelheid zout gelijk laten.

          Veel succes.

          Groet,

          Quint

          Reageer
  16. Smaak is prima. Alleen zag ik geen verschil voor en na het rijzen?

    Reageer
    • Diana ik weet niet of je nog kijkt op deze site maar ik wil even reageren waarom nu ik heb zelf de eerste keer met dit brood ook de fout gemaakt door gewoon bakpoeder te gebruiken dan rijst het niet en meestal zit er bij de KH arme broden ook bij zijn heerlijke notenbrood gewoon bakpoeder maar
      er moet dus GIST in ipv daarom was het bij mij ook niet gerezen!! Foutje maar nu heerlijk hoor
      Veel succes Francisca

      Reageer
  17. wat een lekker brood zeg, aanrader

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*