Print
Ratatouille groentestoof.

Ratatouille (koolhydraatbeperkt)

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Frans

Schaal

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 groene paprika
  • 250 gr trostomaten
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de knoflook en ui. Snij de groene paprika en de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan een schaal. Snijd vervolgens de aubergine en courgettes in blokjes en leg deze apart.
  2. Zet een hoge pan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Bak de aubergine en courgette in ca. 10 minuten goudbruin en beetgaar. Voeg wat peper en zout toe en roer nog een keer goed. Haal de groente de pan en zet opzij.
  3. Voeg nog een eetlepel olijfolie toe aan de pan en fruit hierin de ui en voeg de knoflook na een paar minuten ook toe. Voeg de verse tomaten en groene paprika toe en stoof 15 tot 20 minuten, totdat de tomaten en paprika zacht zijn.
  4. Voeg de tomatenblokjes samen met de verse rozemarijn, tijm, laurierblad, gedroogde tijm en gedroogde oregano toe aan de pan. Laat de groente 5 tot 10 minuten pruttelen.
  5. Haal de takjes en het laurierblad uit de groente. Pureer de saus en zet de pan terug op het vuur. Voeg de aubergine en courgette weer toe en laat 15 minuten koken tot de aubergine zacht is.
  6. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra kruiden. Verdeel de ratatouille over 4 borden en garneer met wat olijfolie en verse peterselie.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 109
  • Vetten: 5,3
  • Koolhydraten: 12,8
  • Eiwitten: 3,9

22 reviews