Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme ricotta pancakes met slagroom.

Ricotta pancakes (koolhydraatarm)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 4 porties (12 pancakes) 1x

Ingrediënten

Schaal

Beslag

  • 200 gr ricotta
  • 50 ml amandelmelk of sojamelk, ongezoet
  • 4 eieren (L)
  • rasp van halve biologische citroen
  • 160 gr amandelmeel
  • 2 el erythritol
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • roomboter om in te bakken

Topping (optioneel)


Bereidingswijze

  1. Doe voor het beslag de ricotta, amandelmelk, eieren en vanille-extract in een middelgrote kom en klop met een garde tot een glad mengsel.
  2. Rasp de citroen en voeg dit samen met de rest van de ingrediënten toe. Roer tot alles goed gemengd is. Is het beslag te dun? Voeg dan wat extra amandelmeel toe. Is het te dik? Voeg dan een scheutje amandelmelk toe.
  3. Verhit een anti-aanbakpan op middelhoog vuur tot deze goed heet is. Voeg een klontje boter toe en verdeel dit over de bodem.
  4. Schep ongeveer 2 tot 3 eetlepels beslag per pannenkoek in de pan (kleinere pannenkoeken zijn makkelijker te keren). Strijk het beslag eventueel een beetje uit zodat het niet te dik is. Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten aan één kant, tot hij stevig is en je hem kunt omdraaien.
  5. Keer de pannenkoek om en bak de andere kant nog eens circa 3 minuten, tot hij mooi goudbruin en gaar is. Voeg indien nodig extra boter toe. Herhaal dit tot je ca. 12 pancakes hebt gebakken.
  6. Voor de topping: klop de slagroom samen met het vanille-extract en de erythritol poeder tot zachte pieken ontstaan. Klop daarna de ricotta en het citroensap erdoor.

Tips

Voedingswaarde zonder toppping vind je onder in de receptkaart. Met topping bevat 1 portie (3 pancakes): 513 kcal | 4,2 g koolhydraten | 22,3 g eiwitten | 44,3 g vetten | 4,4 g vezels.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (3 pancakes) (zonder topping)
  • Calorieën: 390
  • Vetten: 32
  • Koolhydraten: 2,9
  • Vezels: 4,4
  • Eiwitten: 20,5