Een kommetje gevuld met rijkgevulde groentesoep.

Rijkgevulde groentesoep

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, rijkgevulde groentesoep. Groentesoep is een gerecht wat eigenlijk iedereen wel lust en vaak eet. Vandaar dat een groentesoep recept niet kan ontbreken op onze site. Het traditionele groentesoep recept hebben wij iets aangepast. We hebben iets minder groente toegevoegd en meer vlees. De basis van de soep is echter hetzelfde, namelijk runderbouillion. Het resultaat is een heerlijk rijkgevulde groentesoep met slechts 7,9 gr koolhydraten per kom! Uit een pan kan je zo’n 5 tot 8 kommen halen. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Print
Een kommetje gevuld met rijkgevulde groentesoep.

Rijkgevulde groentesoep

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd : 35 minutes
  • Porties: 6 kommen
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 350 gr bloemkool
  • 100 gr sperziebonen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 2-3 rundvlees bouillionblokjes
  • 350 gr kipfiletblokjes
  • 250 gr rundersoepballetjes
  • 1,75 liter water

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Snijd de prei, sperziebonen, bloemkool, winterpeen, ui en selderij in stukjes. Breng vervolgens in een grote soeppan (3 liter) 1,75 liter water met 2-3 rundvlees bouillonblokjes aan de kook.
  2. Bak ondertussen de kleine kipfiletblokjes in een koekenpan gaar. Voeg als het water kookt de gesneden groente, de kipfiletblokjes en de gehaktballetjes toe aan de pan en kook dit 15 minuten mee. Verdeel de soep over zes kommen en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 kom
  • Calorieën : 186
  • Vetten : 7,3
  • Koolhydraten : 7,9
  • Eiwitten : 22,8

2 Comments

  1. Stephanie Lazar

    Hallo, zou u de ingrediënten aan kunnen passen? ik mis een 2 dingen daar die wel terugkomen in het recept: winterpeen, selderij 🙂

    • Quint Kames

      Beste Stephanie,

      Excuses ik heb de twee ingrediënten er inmiddels bijgezet!

      Groet,

      Quint

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*