Heerlijke salade met gemaakt van rode bieten, ijsbergsla, lente-ui en yoghurt-dressing.

Rode bietensalade

Een heerlijk koolhydraatarm winter recept!

Een lekker koolhydraatarm voor- of bijgerecht, een rode bietensalade. De winter nadert en dat betekent dat we weer kunnen genieten van allerlei heerlijke wintergroenten. Vandaag heb ik gekozen om een salade te maken met daarin rode bieten verwerkt. Ik eet zelf niet zo vaak rode bieten, maar na het eten van deze salade gaat dat zeker veranderen. De rode bieten zijn heerlijk om koud te eten als salade in combinatie met de feta, komkommer, lente-ui en ijsbergsla. Daarnaast zijn rode bieten ook erg gezond. Rode bieten bevatten namelijk erg veel mangaan. Dit is een essentieel mineraal die o.a zorgt voor een goede verwerking van vitamine C, vitamine B1 en biotine. Bieten zijn daarnaast erg rijk aan kalium, foliumzuur, en met name het blad is zeer rijk aan ijzer, béta-caroteen en calcium.

Bereidingstips:
Bij deze salade heb ik gebruik gemaakt van kant-en-klare voorgekookte geraspte bieten. Je kunt ook rauwe bietjes gebruiken en deze zelf koken en in stukjes snijden. De salade is lekker om te eten als bijgerecht bij het avondeten. Bekijk onze hoofdgerechten om een complete maaltijd samen te stellen. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke salade met gemaakt van rode bieten, ijsbergsla, lente-ui en yoghurt-dressing.

Rode bietensalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.5 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10 minutes
  • Porties: 5 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Voorgerechten

Ingrediënten

Schaal
  • 400 gr voorgekookte geraspte bieten
  • 150 gr ijsbergsla
  • 100 gr feta
  • handjevol walnoten
  • 1/2 komkommer
  • 2 stengels lente-ui
  • 4 radijsjes
  • 50 gr magere yoghurt

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de komkommer, walnoten, lente-ui en radijsjes in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom voorzichtig de rode bietjes, ijsbergsla, walnoten, 50 gr gekruimelde feta, komkommer, lente uitjes en de radijsjes.
  2. Pak er dan een klein kommetje bij en prak hierin de overige 50 gr feta fijn. Voeg de magere yoghurt toe aan de kom en meng dit tot een gladde dressing. Serveer de salade met de feta dressing. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/5
  • Calorieën: 121
  • Vetten: 6,9
  • Koolhydraten: 8,8
  • Eiwitten: 5,3
Heerlijke salade met gemaakt van rode bieten, ijsbergsla, lente-ui en yoghurt-dressing.

6 Reacties

  1. Lekker lekker😋….heb radijs vervangen door appel 🍎en heb mascarpone gebruikt ipv magere yoghurt. Verder nog beetje citroensap voor het zuurtje. Denk dat ik de volgende keer er nog een haring doorheen doe…..

    Reageer
  2. Heerlijk gerecht. De yoghurt vervangen voor kwark met een tikje mayonaise.






    Reageer
  3. Als ik dit als lunchgerecht wil nemen. Hoeveel porties mag je dan?






    Reageer
    • Hi Margriet,

      Dat hangt af van de hoeveelheid koolhydraten die je per dag wilt/mag eten. Een groot portie voor de lunch staat gelijk aan 1/2 van de salade. Een groot portie bevat dan circa 17 gr koolhydaten.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  4. Lekker maar magere yoghurt is niet koolhydraatarm, beter volle, griekse yoghurt of kwark






    Reageer
  5. Hallo zou graag recepten willen uit proberen. Daar ben ik dan ook erg dankbaar voor.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*