Heerlijke salade met gemaakt van rode bieten, ijsbergsla, lente-ui en yoghurt-dressing.

Rode bietensalade

Een heerlijk koolhydraatarm winter recept!

Een lekker koolhydraatarm voor- of bijgerecht, een rode bietensalade. De winter nadert en dat betekent dat we weer kunnen genieten van allerlei heerlijke wintergroenten. Vandaag heb ik gekozen om een salade te maken met daarin rode bieten verwerkt. Ik eet zelf niet zo vaak rode bieten, maar na het eten van deze salade gaat dat zeker veranderen. De rode bieten zijn heerlijk om koud te eten als salade in combinatie met de feta, komkommer, lente-ui en ijsbergsla. Daarnaast zijn rode bieten ook erg gezond. Rode bieten bevatten namelijk erg veel mangaan. Dit is een essentieel mineraal die o.a zorgt voor een goede verwerking van vitamine C, vitamine B1 en biotine. Bieten zijn daarnaast erg rijk aan kalium, foliumzuur, en met name het blad is zeer rijk aan ijzer, béta-caroteen en calcium.

Bereidingstips:
Bij deze salade heb ik gebruik gemaakt van kant-en-klare voorgekookte geraspte bieten. Je kunt ook rauwe bietjes gebruiken en deze zelf koken en in stukjes snijden. De salade is lekker om te eten als bijgerecht bij het avondeten. Bekijk onze hoofdgerechten om een complete maaltijd samen te stellen. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Print
Heerlijke salade met gemaakt van rode bieten, ijsbergsla, lente-ui en yoghurt-dressing.

Rode bietensalade

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd : 10
  • Porties: 5 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht, Voorgerechten

Ingrediënten

  • 400 gr voorgekookte geraspte bieten
  • 150 gr ijsbergsla
  • 100 gr feta
  • handjevol walnoten
  • 1/2 komkommer
  • 2 stengels lente-ui
  • 4 radijsjes
  • 50 gr magere yoghurt

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de komkommer, walnoten, lente-ui en radijsjes in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom voorzichtig de rode bietjes, ijsbergsla, walnoten, 50 gr gekruimelde feta, komkommer, lente uitjes en de radijsjes.
  2. Pak er dan een klein kommetje bij en prak hierin de overige 50 gr feta fijn. Voeg de magere yoghurt toe aan de kom en meng dit tot een gladde dressing. Serveer de salade met de feta dressing. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/5
  • Calorieën : 121
  • Vetten : 6,9
  • Koolhydraten : 8,8
  • Eiwitten : 5,3

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*