Print
Heerlijke salade met gemaakt van rode bieten, ijsbergsla, lente-ui en yoghurt-dressing.

Rode bietensalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 5 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Voorgerechten

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr voorgekookte geraspte bieten
  • 150 gr ijsbergsla
  • 100 gr feta
  • handjevol walnoten
  • 1/2 komkommer
  • 2 stengels lente-ui
  • 4 radijsjes
  • 50 gr magere yoghurt

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de komkommer, walnoten, lente-ui en radijsjes in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom voorzichtig de rode bietjes, ijsbergsla, walnoten, 50 gr gekruimelde feta, komkommer, lente uitjes en de radijsjes.
  2. Pak er dan een klein kommetje bij en prak hierin de overige 50 gr feta fijn. Voeg de magere yoghurt toe aan de kom en meng dit tot een gladde dressing. Serveer de salade met de feta dressing. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/5
  • Calorieën: 121
  • Vetten: 6,9
  • Koolhydraten: 8,8
  • Eiwitten: 5,3