Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Roerei uit de oven geserveerd op een bord.

Roerei uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 12 middelgrote eieren
  • 300 ml melk
  • 50 gr boter of margarine, gesmolten
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schenk de gesmolten boter in een 33 cm x 22 cm ovenschaal. Pak nu een grote kom en klop hierin de eieren samen met de zout en peper. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe terwijl je de eieren aan het kloppen bent.
  2. Als alle ingrediënten goed gemengd zijn schenk je het mengsel in de ovenschaal. Bak het eimengsel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de ovenschaal dan even uit de oven en roer het eimengsel goed door elkaar. Bak dan nog eens 10 tot 15 minuten en serveer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6
  • Calorieën: 236
  • Vetten: 18,0
  • Koolhydraten: 3,2
  • Eiwitten: 14,2