Print
Schaaltje met risotto gemaakt van bloemkoolrijst, mascarpone, groene pesto en geraspte kaas.

Romige bloemkool risotto

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minuten
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 33 gr mascarpone
  • 2 el boter
  • 25 gr groene pesto
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl zwarte peper

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote koekenpan of wokpan een el boter. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit in 3-4 minuten al roerend gaar.
  2. Voeg dan de rest van de boter, mascarpone en alle kruiden toe en bak dit al roerend 2 minuten mee. Voeg tenslotte de Parmezaanse kaas toe en bak nog eens minuut.
  3. Laat 2 minuten afkoelen en voeg dan tenslotte de groene pesto toe en roer dit door de bloemkool risotto. Verdeel de risotto in twee porties en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2
  • Calorieën: 228
  • Vetten: 18,9
  • Koolhydraten: 10,0
  • Eiwitten: 6,8

22 reviews