Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kom romige champignonsoep met truffelolie.

Romige champignonsoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 3 tot 4 kommen 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 1 grote gele ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 500 gr witte champignons
  • 250 gr kastanje champignons
  • 50 gr roomboter, ongezouten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el verse tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 liter kippenbouillon (1000 ml water + blokjes kippenbouillon)
  • 125 ml slagroom
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • scheutje truffelolie
  • extra slagroom
  • verse peterselie of tijm
  • Lowcarbchef afbakstokbrood (voor erbij)

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn en de bleekselderij en champignons in plakjes. Verhit de boter in een ruime soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en bleekselderij toe en fruit 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Pers de teentjes knoflook en rits de takjes tijm. Voeg dit toe aan de pan en bak kort mee (30 seconden) tot het begint te geuren.
  3. Voeg de champignons toe en bak ze 5–7 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal 4 eetlepels gebakken champignons uit de pan en leg dit even apart.
  4. Giet de kippenbouillon (1000 ml water en volgens instructies verpakking x aantal bouillonblokjes) erbij, voeg het laurierblad toe, breng aan de kook en laat 10–15 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblad. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde, romige massa. Roer de slagroom erdoor en warm nog heel even door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet in 3 grote of 4 kleine kommen, maak af met de apart gehouden champignons, een swirl room, wat olijfolie (met truffelolie), tijm en zwarte peper.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 257
  • Vetten: 22
  • Koolhydraten: 6,9
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 8,6