Print
Puree gemaakt van knolselderij.

Romige knolselderijpuree

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Bijgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 30 ml volle melk, kokosmelk of room
  • 1 el roomboter, ongezouten
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie (optioneel)
  • verse rozemarijn (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de zijkanten van de knolselderij af en schil de knolselderij. Snij in dikke plakken en maak hier blokjes van.
  2. Breng een pan met een snuf zout aan de kook. Voeg de knolselderij blokjes toe en kook de knolselderij in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Giet de knolselderij af en laat even staan. Smelt de boter en doe deze samen met de knolselderij, melk, zout en peper in de keukenmachine. Meng goed tot er een glad mengsel ontstaat. Je kunt ook een staafmixer of stamper gebruiken. Voeg indien nodig wat extra melk of room toe.
  4. Gebruik de puree voor je ovenschotel of verdeel in 3 tot 4 porties en besprenkel eventueel met olijfolie en verse rozemarijn.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 92
  • Vetten: 4,6
  • Koolhydraten: 6,6
  • Vezels: 6,1
  • Eiwitten: 2,8

22 reviews