Toscaanse kip met groenten.

Romige Toscaanse kip

Een lekker en voedzaam koolhydraatarm eenpansgerecht: Romige Toscaanse kip! Dit gerecht is niet alleen eenvoudig en snel te bereiden, maar het heeft ook de smaak en uitstraling alsof je uren in de keuken hebt doorgebracht. De kip wordt gekruid met Italiaanse kruiden en vervolgens gebakken in een rijke, romige saus met verschillende groenten.

Hoe maak je Toscaanse kip?

In Italië weten ze wat lekker is. In deze keuken vind je de lekkerste smaakcombinaties en beste ingrediënten. In dit gerecht komt het beste van de Italiaanse keuken samen. We gebruiken typische Italiaanse ingrediënten, zoals tomaten, knoflook, Parmezaanse kaas, spinazie, aubergine, oregano en basilicum. De kip kruiden we met gedroogde Italiaanse kruiden en bakken we goudbruin in de pan. Vervolgens roerbakken we de groente in dezelfde pan, voegen we de kip weer toe samen met slagroom en Parmezaanse kaas. De ingrediënten laten we sudderen in de saus, zodat alle smaken goed kunnen mengen. Met als resultaat een heerlijke romige eenpansmaaltijd met groente en zachte kip.

Tips

Je kunt voor dit recept kipfilet of kippendij gebruiken. Kippendij bevat meer vet en is daardoor malser van smaak. Als je strikt aan het diëten bent, heeft kipfilet misschien de voorkeur. Het kan ook zijn dat je meer houdt van één van de twee. Dit kun je zelf beslissen. Wil je dit gerecht lactosevrij maken? Vervang de slagroom dan door lactosevrije slagroom of een pakje volvette kokosmelk. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten.

Print
Toscaanse kip met groenten.

Romige Toscaanse kip

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet of kipdijfilet (200 tot 300 gr)
  • zout en peper
  • 1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 el roomboter
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gr aubergine
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr spinazie
  • 1 el verse oregano
  • 1 el verse basilicum
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 125 ml slagroom
  • zout en peper naar smaak
  • garnering: Parmezaanse kaas, basilicum, oregano

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Kruid de kip met peper, zout en Italiaanse kruiden. Snijd de kip eventueel in kleinere stukken, als de filet heel groot is.
  2. Verwarm een el roomboter in een koekenpan en bak de kip hierin boven een middelhoog vuur goudbruin in ca. 5 tot 8 minuten.
  3. Snijd ondertussen de sjalot fijn en pers de knoflook. Zet dit apart en snijd dan ook de aubergine in hapklare blokjes en de cherrytomaten doormidden.
  4. Haal de kip uit de pan en voeg dan 1 el olijfolie toe. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit een paar minuten. Voeg dan de cherrytomaat en aubergine toe en roerbak 5 minuten boven een hoog vuur.
  5. Snijd de verse oregano en basilicum fijn. Voeg dit samen met de spinazie toe aan de pan en roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  6. Zet de deksel op de pan, verlaag het vuur en laat 10 minuten pruttelen.
  7. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en voeg dit samen met de slagroom toe aan de pan. Voeg dan ook de kip weer toe. Verhoog het vuur en zet het zachter zodra het begint te koken. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Roer tussendoor een keer.
  8. Haal de pan van het vuur en verdeel over 2 borden. Garneer met extra verse kruiden en wat Parmezaan. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 597
  • Vetten: 39,3
  • Koolhydraten: 11,6
  • Vezels: 9
  • Eiwitten: 44,9
Toscaanse kip met groenten.

8 Reacties

  1. Erg lekker maar niet echt snel klaar.

    Reageer
  2. Zeer lekker recept. Doordat jullie al die jaren lekkere recepten toevoegen op de website, eet ik en mijn vrouw elke dag iets lekkers voor lunch of hoofdgerecht.

    Reageer
  3. Super lekker. Ik had per ongeluk de helft vd spinazie. De hoeveelheid mag iets meer als je ’n flinke eter bent. Maar de slagroom maakt uiteraard een vol gevoel. Een aanrader.

    Reageer
  4. Wat een heerlijk recept. In plaats van verse spinazie heb ik bij stap 5 haricoverts toegevoegd. Ook voor het gezin een feestje.

    Reageer
  5. Vanavond gemaakt en echt heel erg lekker. voor de niet koolhydraatarme gezinsleden pasta erbij gekookt en ook zijn vonden het heel erg lekker. dit wordt eeb favorietje bij ons thuis.

    Reageer
  6. Heerlijk gerecht. Ook manlief was er heel blij mee met een beetje pasta. Zeker voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  7. Jammie wat was dat lekker. Mijn man vraagt of ik het morgen weer ga maken

    Reageer
  8. Vanavond gemaakt en het was heerlijk!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*