Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rosbief pastsasalade met burrata, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Rosbief pastasalade met burrata

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 100 gr FeelingOK penne
  • zout naar smaak
  • 1 el olijfolie (voor door de pasta)
  • 2 el olijfolie (voor de dressing)
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl Sweet Syrup (of ander honingalternatief)
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 kleine of een halve grote courgette
  • Olijfolie (voor het bakken van de courgette)
  • 30 g pijnboompitten
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 125 g cherrytomaten
  • 40 g rucola
  • 2 tl kappertjes
  • 1 handje verse basilicum
  • 100 g rosbief
  • 1 burrata bol
  • 20 g Parmezaanse kaas (in vlokken)
  • 2 el truffelmayonaise (optioneel, als topping)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta. breng een ruime pan water aan de kook en kook de FeelingOK penne volgens de instructies op de verpakking.Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht. Meng de pasta in een kom met 1 el olijfolie om plakken te voorkomen.
  2. Maak de dressing: meng 2 el olijfolie met de wittewijnazijn en de Sweet Syrup. Breng op smaak met zout en peper. Zet de dressing apart.
  3. Bereid de groenten: snijd de courgette in plakjes en vervolgens in kwarten. Bak deze in een koekenpan met een beetje olijfolie in 2-4 minuten beetgaar, of gebruik de airfryer (5 minuten op 180°C). Breng op smaak met zout en peper.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de cherrytomaten in vieren. Meng deze samen met de rucola, kappertjes, basilicum en gebakken courgette door de pasta. Voeg de dressing toe en meng alles goed.
  5. Verdeel de salade over een schaal en verdeel de rosbief gelijkmatig en leg de burrata in het midden. Decoreer met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en eventueel wat truffelmayonaise.

Tips

Deze salade is wat hoger in calorieën. Geen probleem als je die dag nog niet veel hebt gegeten. Heb je al flink geluncht of ontbeten? Dan kun je de salade ook makkelijk in drie porties verdelen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 719
  • Vetten: 45,6
  • Koolhydraten: 17,2
  • Vezels: 8,1
  • Eiwitten: 56,3