Rosbiefsalade met pijnboompitten en pesto.

Rosbiefsalade met pestodressing

Het is weer tijd voor een nieuw koolhydraatarm salade recept! Dit keer heb ik een koolhydraatarme rosbiefsalade gemaakt. Deze rosbiefsalade met pestodressing en Parmezaanse kaas is fris, gezond en super smaakvol. De salade is binnen 10 minuten klaar en de kans is groot dat je alle ingrediënten al in huis hebt. Dit maakt de salade perfect voor als je een keer geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel lekker wilt eten!

Serveertips:
Je kunt de salade eten als lunch of als maaltijdsalade bij het avondeten. Zelf heb ik deze salade gegeten als avondeten met als dessert een heerlijk stukje suikervrije chocoladetaart. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Vragen of feedback over het recept kun je onderaan de pagina stellen door een reactie te plaatsen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rosbiefsalade met pijnboompitten en pesto.

Rosbiefsalade met pestodressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.6 sterren uit 7 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10 minutes
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 150 gr rucola slamelange
  • 100 gr rosbief
  • 125 gr cherrytomaten
  • 1 avocado (eetrijp)
  • 30 gr pijnboompitten
  • 30 gr Parmezaanse kaas, flakes
  • 4 el groene pesto (De Cecco)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl limoen of citroensap
  • optioneel: zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de rosbief, cherrytomaten en avocado in kleine stukjes op een snijplank. Meng in een klein kommetje de groene pesto met het limoensap en de olijfolie tot een gladde pestodressing.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, zonder olie, tot ze goudbruin zijn. Verdeel de sla over twee borden en leg de stukjes rosbief er bovenop. Voeg de cherrytomaten, avocado en geroosterde pijnboompitten toe.
  3. Besprenkel de salade met de pestodressing en strooi er vervolgens Parmezaanse kaasvlokken over. Serveer eventueel met extra zongedroogde tomaatjes voor een extra smaakvolle touch.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 508
  • Vetten: 40,7
  • Koolhydraten: 7,6
  • Vezels: 6,1
  • Eiwitten: 24,9

12 Reacties

  1. Dit is mijn favoriete salade! Ik doe er ook nog wat zongedroogde tomaatjes bij en dan is ‘ie voor mij af






    Reageer
  2. Erg smakelijk en makkelijk en snel te maken

    Reageer
  3. Ik had wat teveel pesto in m’n salade gedaan. Dat overheerste behoorlijk. Maar verder makkelijk te maken. En weer iets anders dan avocado, ei of tonijn ☺️






    Reageer
  4. Heerlijk! Echt een aanrader!

    Reageer
  5. Wow! Dat ik dit nog niet eerder heb geprobeerd… In één woord: SUPERLEKKER! Echt niet alleen voor slankelijners die op de koolhydraten letten.

    Reageer
  6. Dit is echt een heerlijk recept. Toen ik het klaar stond te maken en een plakje rosbief nam dacht ik mmm niet echt veel smaak, maar de combinatie van alle ingrediënten echt heerlijk. Mijn man vindt het ook echt heerlijk en het is makkelijk en snel te bereiden ook niet geheel onbelangrijk in een druk huishouden ;-).
    Ik zeg een aanrader en hier blijft hij er zeker in.






    Reageer
  7. Dit is mijn to go recept voor een snelle lekkere salade. Dit maak ik minstens 1 keer per week!






    Reageer
  8. Erik Broeksema

    Super lekkere lunch voor herhaling vatbaar

    Reageer
  9. Erg lekker en snel gemaakt!






    Reageer
  10. Echt heerlijk!






    Reageer
  11. Was weer heerlijk.






    Reageer
  12. ZOooo ontzettend lekker!!!!!!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*