Rosbiefsalade met pijnboompitten en pesto.

Rosbiefsalade met pestodressing

Het is weer tijd voor een nieuw koolhydraatarm salade recept! Dit keer heb ik een koolhydraatarme rosbiefsalade gemaakt. Deze rosbiefsalade met pestodressing en Parmezaanse kaas is fris, gezond en super smaakvol. De salade is binnen 10 minuten klaar en de kans is groot dat je alle ingrediënten al in huis hebt. Dit maakt de salade perfect voor als je een keer geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel lekker wilt eten!

Serveertips:
Je kunt de salade eten als lunch of als maaltijdsalade bij het avondeten. Zelf heb ik deze salade gegeten als avondeten met als dessert een heerlijk stukje suikervrije chocoladetaart. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Vragen of feedback over het recept kun je onderaan de pagina stellen door een reactie te plaatsen.

Print
Rosbiefsalade met pijnboompitten en pesto.

Rosbiefsalade met pestodressing

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 150 gr rucola slamelange
  • 100 gr rosbief
  • 60 gr cherrytomaten
  • 30 gr pijnboompitten
  • 30 gr Parmezaanse kaas, flakes
  • 4 el pesto
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl limoen of citroensap

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de rosbief en cherrytomaten in kleine stukjes. Meng vervolgens in een kleine kom de groene pesto, limoensap en olijfolie om de pestodressing te maken.
  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie. Verdeel de sla over twee borden en leg de rosbief over de sla.  Doe vervolgens de cherrytomaten en pijnboompitten bij de sla en garneer de pestodressing. Strooi tenslotte de Parmezaanse kaas vlokken over de salade. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 426
  • Vetten: 32,8
  • Koolhydraten: 5,4
  • Eiwitten: 24,9

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*