Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rosbiefsalade met pijnboompitten en pesto.

Rosbiefsalade met pestodressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.6 sterren uit 7 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10 minutes
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 150 gr rucola slamelange
  • 100 gr rosbief
  • 125 gr cherrytomaten
  • 1 avocado (eetrijp)
  • 30 gr pijnboompitten
  • 30 gr Parmezaanse kaas, flakes
  • 4 el groene pesto (De Cecco)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl limoen of citroensap
  • optioneel: zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze

  1. Snijd de rosbief, cherrytomaten en avocado in kleine stukjes op een snijplank. Meng in een klein kommetje de groene pesto met het limoensap en de olijfolie tot een gladde pestodressing.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, zonder olie, tot ze goudbruin zijn. Verdeel de sla over twee borden en leg de stukjes rosbief er bovenop. Voeg de cherrytomaten, avocado en geroosterde pijnboompitten toe.
  3. Besprenkel de salade met de pestodressing en strooi er vervolgens Parmezaanse kaasvlokken over. Serveer eventueel met extra zongedroogde tomaatjes voor een extra smaakvolle touch.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 508
  • Vetten: 40,7
  • Koolhydraten: 7,6
  • Vezels: 6,1
  • Eiwitten: 24,9