Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rucolastamppot met feta en pijnboompitten.

Rucolastamppot met feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal

Puree

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 gr roomkaas (bijv. naturel of kruidenroomkaas)
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ tl zout (of naar smaak)
  • ½ tl zwarte peper (of naar smaak)

Groenten + overige ingrediënten

  • Rasp van een halve citroen
  • Sap van 1 partje citroen
  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 courgette
  • 250 gr cherrytomaten
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 40 gr rucola
  • 125 gr feta
  • 1 handje verse basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwijder de bladeren en de harde kern van de bloemkool. Snijd in evengrote roosjes. Stoom de bloemkool in een stoommandje of kook hem in een klein laagje gezouten water in ca. 10–15 minuten gaar, met de deksel op de pan. Giet goed af en laat minimaal 2 minuten uitstomen in de warme pan zonder deksel. Dep eventueel droog met keukenpapier.
  2. Rasp de schil van een halve citroen en pers het sap van 1 partje. Snijd de courgette in blokjes en halveer de cherrytomaten.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en zet opzij. Verhit wat olijfolie in dezelfde pan en bak de courgette ca. 4 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  4. Doe de goed uitgedampte bloemkool in een kom. Pers het teentje knoflook en dit samen met de roomkaas, Parmezaanse kaas, citroenrasp en citroensap toe. Pureer met een staafmixer of blender tot een stevige, gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes. Meng de rucola, gebakken courgette, gebakken tomaatjes en zongedroogde tomaten voorzichtig door de puree. Verkruimel de feta erover en schep kort om, niet te lang, zodat de rucola haar bite behoudt.
  6. Verdeel de stamppot over 2 borden. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en blaadjes verse basilicum.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 665
  • Vetten: 49,7
  • Koolhydraten: 18,9
  • Vezels: 10,7
  • Eiwitten: 30,5