Salade met buffelmozzarella en tomaat

Salade met buffelmozzarella, tomaat en pesto

Nu het zonnetje weer schijnt en de temperaturen stijgen, krijgen we weer behoefte aan frisse en lichte gerechten. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook de bereiding. Achter een heet fornuis staan ruilen we graag in voor een snel te bereiden koude lunch of diner. Deze vegetarische, koolhydraatarme salade is daar een perfect voorbeeld van. Binnen 5 miuten zet je deze heerlijke salade op tafel.

Salade met buffelmozzarella maken
De salade is gemaakt van sla, trostomaat, buffelmozzarella, zelfgemaakte pesto, basilicumblad en walnoten. Deze salade staat binnen 10 minuten op tafel, mits je de pesto al gemaakt hebt of kant-en-klaar gekocht hebt. Met het maken van de pesto ben je hooguit 15 minuten bezig. Het is een aanrader om de pesto zelf te maken omdat in veel kant-en-klare pesto zonnebloemolie of andere plantaardige oliën verwerkt zijn.

Tips
In dit recept gebruiken we buffelmozzarella omdat we de smaak van de buffel versie lekkerder vinden. Je kunt ook kiezen voor mozzarella van koemelk. Ga voor een bolletje van 125 g per persoon zo krijg je namelijk voldoende eiwitten binnen. Aan dit basisrecept kunt je eventueel nog extra groente, prosciutto of gerookte kip toevoegen. Voor een extra crunch hebben we walnoten toegevoegd, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een andere soort noot of de gebruikelijke pijnboompitten. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten!

Print
Salade met buffelmozzarella en tomaat

Salade met buffelmozzarella, tomaat en pesto

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Totale tijd: 5
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr (rucola)slamelange
  • 1 pakje buffelmozzarella
  • 1 trostomaat
  • 25 gr zelfgemaakte pesto
  • handje walnoten
  • optioneel: prosciutto of gerookte kip
  • verse basilicum ter decoratie

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in evengrote plakjes. Maak de tomaat schoon en snijd deze ook in plakjes.
  2. Voeg de slamelange toe aan een kom of diep bord en voeg de helft van de pesto toe.Meng dit even door elkaar en voeg dan de gesneden tomaat, mozzarella toe. Verdeel de rest van de pesto over de mozzarella.
  3. Hak de walnoot in kleinere stukken en voeg dit samen met de basilicum toe aan de salade. Voeg optioneel voor extra vulling prosciutto / parmaham of gerookte kip toe. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 623
  • Vetten: 56
  • Koolhydraten: 3,9
  • Eiwitten: 25,4

 

 

Salade met buffelmozzarella en tomaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*