Salade met gegrilde groente en gehaktspiesjes.

Salade met gegrilde groente en gehaktspiesjes

In de winter hebben we vaak minder behoefte aan koude gerechten. Zo worden salades veelal in de lente of zomer gegeten Met dit recept brengen we daar verandering in! Door de sla te mengen met warme, gegrilde groente en een warm gehaktspiesje heb je niet het idee dat je een salade eet. Voor degenen die wel houden van een koude lunch, dit recept kan ook prima koud gegeten worden!

Gehaktspiesjes maken

We maken deze salade met een gehaktspiesje van lamsgehakt. Lamsgehakt bevat veel eiwitten en vetten. Het heeft een specifieke smaak die goed samengaat met ingrediënten als tahin, munt en granaatappelpitjes. Je kunt ook kip gehakt of rundergehakt gebruiken als je dat lekkerder vindt. De gehakspiesjes grillen we in een grillpan. De spiesjes krijgen zo een gegrilde buitenlaag.

Gegrilde wintergroente

Voor deze salade kun je allerlei groenten gebruiken. We gebruiken zelf een combinatie van rode biet, venkel en bloemkool. Deze wintergroente gaan perfect samen met de gekruide gehaktspiesjes. De rode biet heeft langer nodig in de oven dan de venkel en de bloemkool. We doen deze daarom iets eerder in de oven. Later voegen we de rest van de groente toe.

Tips
Het vlees en gegrilde groente kun je warm op de salade serveren, maar kun je ook af laten koelen en koud serveren. Zo kun je de salade bijvoorbeeld ook meenemen naar je werk. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten.

Print
Salade met gegrilde groente en gehaktspiesjes.

Salade met gegrilde groente en gehaktspiesjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Schaal

Ingrediënten

  • 2 rode bieten
  • 1/2 bloemkool
  • 1 venkel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 300 gr lamsgehakt of rundergehakt
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl sumak
  • 3 el olijfolie
  • 75 gr rucola slamelange
  • 2 el tahin
  • 2 takjes verse munt
  • 2 el granaatappelpitjes

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de rode biet en snijd deze in schijfjes of blokjes. Leg de biet op de bakplaat en sprenkel er wat olijfolie overheen.
  2. Bak de gesneden rode biet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ga ondertussen verder met het snijden van de bloemkool in kleine roosjes en de venkel in kleine reepjes. Voeg de gesneden bloemkool en venkel na 20 minuten bakken toe aan de bakplaat met de rode biet.
  3. Besprenkel de venkel en bloemkool met wat olijfolie. Kruid de groente met 1 tl gedroogde tijm, peper en zout. Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden en doe de bakplaat weer in de oven en bak nog eens 20 minuten.
  4. Maak ondertussen de gehaktspiesjes. Pel een teentje knoflook en snijd deze fijn. Voeg de knoflook samen met het gehakt toe aan een kom. Voeg alle gedroogde kruiden toe aan de kom en kneed met de handen goed door elkaar.
  5. Vorm van het vlees 2 langwerpige stukken en rijg hier een satéstokje doorheen. Zet een grillpan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe. Bak de spiesjes in ca. 5 tot 10 minuten gaar en rondom goudbruin.
  6. Haal de groente uit de oven en bedek de bodem van 2 borden met de rucola slamelange. Verdeel de bloemkool, rode biet en venkel over de borden en leg hier het gehaktspiesje op.
  7. Garneer de salade met tahin, verse munt en granaatappelpitjes. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 580
  • Vetten: 41,4
  • Koolhydraten: 9,6
  • Vezels: 8,7
  • Eiwitten: 38
Salade met gegrilde groente en gehaktspiesjes.

1 reactie

  1. Heerlijke smaken!
    Ik had gekookte bietjes. Ik neem dat ze dan niet zo lang in de oven hoeven. Scheelt in bereidingstijd.😉

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*