Salade met gegrilde groenten en tonijn.

Salade met gegrilde groenten en tonijn

Voor de lunch hebben we het liefst iets dat voedzaam is, maar wel snel op tafel staat. Deze salade met gegrilde groenten en tonijn kun je makkelijk van tevoren bereiden, maar ook last-minute is hij zo klaar. De bereidingstijd van dit recept zit voornamelijk in het grillen van de groenten in de oven. De gegrilde groenten combineren we met tonijn, pistachenoten en bosui. Lekker, makkelijk en gezond!

Wat voor groenten gebruiken we in deze salade?

We gebruiken voor deze salade verschillende soorten groenten. Elke groente levert andere vitamines en zo krijg je van alles wat binnen. Voor dit recept gebruiken we aubergine, courgette, paprika en champignons. Deze groenten zijn het hele jaar door makkelijk verkrijgbaar. Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken die op dat moment in het seizoen zijn.

Als je niet zo fan bent van koude salades in de winter is dit recept de perfecte uitkomst. Door de groenten net voor het eten te grillen heb je een combinatie van warm en koud. Koud is de salade net zo lekker en kun je hem makkelijk meenemen naar je werk.

Tips

Je kunt de tonijn romiger maken door er watyoghurt of mayonaise aan toe te voegen. Je krijgt dan meer een tonijnsalade dan stukken tonijn. De pistachenoten kun je voor de afwisseling ook vervangen door een ander soort noot. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten!

Print
Salade met gegrilde groenten en tonijn.

Salade met gegrilde groenten en tonijn

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 125 gr champignons
  • 2 el olijfolie
  • 1 stengel bosui
  • handje pistachenoten
  • 2 blikjes tonijn, in olijfolie
  • mayonaise (optioneel)
  • 100 gr ijsbergsla
  • 1 avocado
  • verse dille
  • zout en peper

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Snijd de aubergine, courgette en paprika in plakjes en de champignons in vieren.
  2. Leg de groente op een bakplaat en druppel er olijfolie overheen en kruid met zout en peper. Meng goed, zodat de olie evenredig is verdeeld. Bak de groente 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd de bosui fijn en de pistachenoten grof. Hou wat achter voor de garnering en meng de rest met de tonijn. Voeg peper en zout toe. Je kunt wat mayonaise of yoghurt toevoegen als je de tonijn romiger wilt.
  4. Snijd de ijsbergsla en avocado in stukjes en verdeel over 2 borden. Haal de gegrilde groenten uit de oven en verdeel over de borden. Verdeel de tonijn en garneer met olijfolie, verse dille en de overige bosui en pistachenoten. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 402
  • Vetten: 23,9
  • Koolhydraten: 9,2
  • Vezels: 7,7
  • Eiwitten: 33,5
Salade met gegrilde groenten en tonijn.

6 Reacties

  1. Echt een lekkere salade!

    Reageer
  2. Ik heb zeker al 4x gemaakt. Lekker en makkelijk. I.p.v. aubergine, rode paprika en champignons, heb ik ovengroenten genomen.

    Reageer
  3. nanda Bouneester

    is een heerlijk recept!

    Reageer
  4. Heel lekker! Ik mis alleen de courgette bij de ingrediënten.

    Reageer
  5. Joke Klinkert

    Was heerlijk.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*